Goed nieuws voor de inwoners van Waspik. Er komt glasvezel!

Foto: Pixabay

WASPIK –  Tijdens de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen in Waspik. Naar verwachting start de aanleg in de tweede helft van 2021.

Alle inwoners uit Waspik die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden. Inwoners van Waspik die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog tot en met 17 maart 2021 gratis aanmelden via gavoorglasvezel.nl.

Wethouder Ronald Bakker: “We kunnen voor wonen, werken en zorg de toekomst in”

“Dit is goed nieuws voor Waspik. Met de aanleg van glasvezel krijgen we die goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we voor wonen, werken en zorg in Waspik, de toekomst in kunnen gaan” zegt wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk. “Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over stabiel en snel internet te beschikken om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. We hebben goede afspraken gemaakt met DELTA Fiber Netwerk over de kwaliteit van de aanleg. Wat ons betreft kunnen we starten.”

Directeur Piet Grootenboer: “Waspik gefeliciteerd”

“We zijn blij dat we Waspik mogen feliciteren met glasvezel” vertelt Piet Grootenboer, directeur bij DELTA Fiber Netwerk. “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben zich, ondanks de tweede coronagolf en bijhorende maatregelen, ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want in Waspik zijn er voldoende aanmeldingen behaald! Het betekent helaas niet dat de andere kernen in deze campagne, Den Hout, Oosteind, Raamsdonk en ’s Gravenmoer, ook een aansluiting krijgen. Daarvoor zijn nog wel een aantal aanmeldingen nodig. Iedere aanmelding in deze dorpen telt nog steeds mee. Inwoners die nog graag mee willen doen kunnen zich nog tot en met 17 maart 2021 gratis aanmelden via gavoorglasvezel.nl. Daarnaast profiteren zij nog van een scherp welkomstaanbod; de eerste 6 maanden betalen inwoners slechts € 9,95 per maand. Zo kunnen ze voordelig kennis maken met supersnel glasvezel.”

Voorbereidende werkzaamheden aannemer

Binnen enkele weken start de aannemer met het schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich hebben aangemeld voor een abonnement, langs gaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen