Help mee: foto’s gevraagd van de Sint-Jan voor foto-expositie

Foto: M. van Bladel

De Vrienden van Sint-Jan Waalwijk willen in de zomermaanden een foto-expositie in de Sint-Jan organiseren, als de corona-situatie dat toelaat. Met de voorbereiding van zoiets moet op tijd worden begonnen en daarbij is úw hulp nodig!

De Vrienden zijn dan ook nu al op zoek naar foto’s van de buiten- en binnenzijde van de Sint-Jan, en foto’s van de vele activiteiten die in de loop der tijd in en om de kerk hebben plaatsgevonden. Met uw hulp hopen de Vrienden een mooie fototentoonstelling mogelijk te kunnen maken, waarbij u in de zomer hartelijk welkom bent.

Foto’s verzamelen

De Vrienden van Sint Jan doen graag een beroep op iedereen en vragen u om uw foto’s. Dat kunnen foto’s zijn van het exterieur of interieur van de Sint-Jan, maar ook van activiteiten die in en om de Sint-Jan hebben plaatsgehad. Denk bijvoorbeeld aan doop-, communie- en huwelijksvieringen, inzegeningen van auto’s, gilde-activiteiten, verbouwingen in/rond de Sint-Jan, maar ook bijeenkomsten met de verkennerij, de carnavalsclub, uitvoeringen of wat dan ook. Alle foto’s zijn welkom; de foto’s mogen dateren uit de beginperiode van de Sint-Jan maar kunnen ook van recentere datum zijn.

Stuur uw foto’s toe!

De Vrienden van Sint-Jan zouden het erg op prijs stellen als u meehelpt en uw foto’s instuurt. Als de foto’s al digitaal zijn, kunt u die eenvoudig sturen naar het mailadres: [email protected].

Als u bepaalde (misschien oudere) foto’s alleen op papier hebt, volstaat het op dit moment om een “foto van de foto” te maken, bijv. met uw mobiele telefoon en die te mailen naar bovenvermeld adres. Als het een flinke serie foto’s betreft zou u deze kunnen versturen via WeTransfer.com naar bovengenoemd mailadres.
Zou u uw foto’s daarbij willen voorzien van uw naam en telefoonnummer en tevens vermelden bij welke gelegenheid de foto’s zijn gemaakt, en zo mogelijk het jaartal? U kunt eventueel een tekstbestandje meesturen met een beknopte beschrijving van de gelegenheid waarbij de foto’s gemaakt zijn. Graag zouden de Vrienden uw foto’s uiterlijk 31 maart ontvangen. U krijgt altijd reactie.

Selecteren

Uit de toegestuurde foto’s zal een selectie gemaakt worden die daadwerkelijk gebruikt zal worden tijdens de expo. De eigenaren van de geselecteerde papieren foto’s zullen worden benaderd om de foto’s te lenen, om ze vervolgens professioneel te digitaliseren. Uiteraard zal er met uiterste zorg met foto’s worden omgegaan. In de tentoonstelling zullen geen originele historische foto’s gebruikt worden, maar alleen (professionele) kopieën.

De Vrienden hopen op uw medewerking. Als u vragen vooraf heeft kunt u altijd even een mailtje sturen naar genoemd adres: [email protected].
Alvast heel hartelijk dank voor uw hulp!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen