Hoe gaat het met de Waalwijkse amateurverenigingen in deze coronatijd?

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Normaal gesproken wordt er elke week van dinsdag tot en met vrijdag door verschillende verenigingen in De Leest gerepeteerd. In verband met de coronamaatregelen gaat dat nu helaas niet en is de repetitiezaal al maanden leeg. Hoogste tijd om eens bij te praten met een aantal verenigingen. Hoe komen zij deze periode door? En wordt er nog (online) gerepeteerd?

Deze week aan het woord: Senioren Toneel Waalwijk en De Liedertafel

Senioren Toneel Waalwijk repeteert normaal gesproken in de bovenzaal van De Leest. “Wij zouden in mei 2020 het toneelstuk Anton en Ria gaan spelen. Spannend voor ons omdat het een absurdistisch geschreven toneelstuk is door onze regisseur Lies de Kort. Het stuk stond al aangekondigd op de site van De Leest met een prachtige foto van ons in kostuum (zie bovenstaande foto). Helaas stopten de repetities in februari en kwamen wij ook niet meer bij elkaar. Dat komt ook omdat wij allemaal ver in de risicoleeftijd verkeren en er zelfs een paar dames bij zijn waarvan de echtgenoot een zwakke gezondheid hebben. Dus bij elkaar komen en repeteren zit er voor ons voorlopig niet in. Voor ons zou het ook niet lukken om online te repeteren.

Helaas is op 8 juni 2020 ons zeer gewaardeerde lid Andre van der Plas aan Corona overleden. Wij hebben nu nog contact met elkaar via Whatsapp. En sturen daar flauwe grappen mee naar elkaar toe.

Wel hebben wij afgesproken dat indien het vaccinatieproces en de versoepeling vlot zal verlopen wij hopelijk in september weer kunnen gaan starten met repeteren en indien dat mogelijk is in de Leest op een zondagmiddag in december nog te spelen. Maar dat blijft dus allemaal afwachten.”

Liedertafel Oefening en Vermaak van Waalwijk en Besoijen repeteert momenteel digitaal. “We maken daarbij gebruik van het programma Teams, waaraan een aantal leden deelnemen. De repetitie vindt op verschillende tijden plaats per afzonderlijke zangpartij, incidenteel is gebruik gemaakt van een totale repetitie.

Voorlopig is er nog niets naders op de agenda, met de maatregelen van nu is het moeilijk plannen. Uiteraard is de focus gericht op het kerstconcert aan het einde van het jaar en mogelijk kunnen we nog een openluchtconcert uitvoeren. Onze leden zien uit naar een zo spoedige mogelijk fysieke samenkomst en repetitie.”

Bron: Theater de Leest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen