Groen- en Kiss & Ride zone Kindcentrum Zanddonk

WAALWIJK – Vooral de kinderen en de teamleden, de gebruikers van Kindcentrum Zanddonk, zijn al vertrouwd met het mooie en praktische gebouw alsook met de fraaie speelterreinen aan de Mendelssohnstraat. Vorig jaar januari zijn de scholen gestart en het gebouw voelt al helemaal eigen.

Het wachten was nog op het uitvoeren van de plannen betreffende het buitenterrein, die door de Gemeente Waalwijk in samenspraak met beide scholen zijn gemaakt. In december is hiermee een start gemaakt door A&M Infra B.V. en zij zijn voortvarend aan de slag gegaan. Schoolleider Frank van Maldegem van Bs. Pater van der Geld is blij met de natuurlijke uitstraling aan de ene kant en het praktische van de parkeerplaatsen en de Kiss & Ride zone aan de andere kant.

Het hemelwater van het terrein wordt opgevangen in twee wadi’s die met elkaar verbonden zijn, rondom is er al flink wat groen geplant en een mooie variatie aan bomen. Voor de kinderen wordt er ook een voetbalveldje gecreëerd waar zij tijdens pauzes bij toerbeurt kunnen spelen.

Er zijn straks 18 parkeerplaatsen met daarnaast 7 plekken voor een aai & zwaai. Doel van dit alles is om de verkeersstroom rond de school praktischer en vooral veilig te maken. De doorstroom vergt wel discipline van de ouders, zodat ander verkeer niet wordt opgehouden. Bij het verlaten van het P-terrein wordt ook een verplichte rijrichting aangegeven.

De trottoirs worden aangepast en vernieuwd, al met al een mooi plaatje om te zien. De gebruikers zijn in ieder geval heel blij met de nieuwe indeling zoals de Gemeente Waalwijk die nu laat uitvoeren. Als alles volgens plan verloopt vinden de laatste werkzaamheden in week 8 plaats. Wanneer het buitenterrein klaar is, kunnen de kinderen veilig en via de nieuwe poorten weer naar school en geeft dit rust voor de bewoners van de seniorenwoningen want bij hun brandgang was een tijdelijke toegangspoort.

Hopelijk duurt de lockdown niet lang meer voor de kinderen, want iedereen staat te trappelen om elkaar weer op school te ontmoeten en samen te spelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen