Raamgedichten in de Hooisteeg!

Links op de foto Corine en rechts Esther
Links op de foto Corine en rechts Esther
Foto: Artwork Corine

WAALWIJK – De Waalwijkse Esther Verschure en beeldend kunstenaar Corine Kroezen zijn een bijzondere samenwerking aangegaan, omdat ze samen in deze tijd iets positiefs willen doen voor Waalwijk.

Corine heeft sinds augustus haar keramiekatelier aan de Hooisteeg nummer 10 en laat in haar werk altijd de natuur een rol spelen. Zij weet veel over jaarringen, maar ook bomen hebben haar aandacht en interesse. Op allerlei manieren probeert ze dan ook in haar sculpturen haar beleving en herinnering te verwerken.

Esther schrijft graag gedichten, is nauw betrokken bij de stichting DichterBijWaalwijk maar ook veel met en in de natuur bezig. Zij geeft Wilde Kruiden Tochten rondom Waalwijk, waar zij met passie haar kennis over de natuur, met name de wilde (on)kruiden en bomen deelt. Zij wil al wat langer een vertaalslag maken naar natuurgedichten.

Toen het idee van Corine Kroezen langs kwam, die gedichten bij haar werk een mooie aanvulling zou vinden, was de optelsom gauw gemaakt, elke paar weken een raamgedicht! Deze poëtische raamvulling zal niet zelden over het prachtige werk van Corine gaan, en waarbij ook de natuur in al zijn perfectie en veelomvattendheid voorbij komt.

Dus, bent u heerlijk aan het genieten van een wandelronde deze tijd, loop dan gerust ook eens hier langs!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen