Op zoek naar ‘Pater-kleurplaten’ in de wijk!

Foto: Naomi Schellekens

WAALWIJK – We zitten alweer weken in lockdown en voor veel volwassenen, maar vooral ook kinderen is dit niet makkelijk. Weken samen opgesloten zitten binnen, thuis werken en thuisonderwijs combineren: het valt niet mee. Tijd voor wat ontspanning!

Eerst was er een geweldig leuke speurtocht in de buurt van BS Pater van der Geld. Gemaakt door twee leerkrachten van de school. Deze speurtocht viel reuze in de smaak bij veel kinderen. Alleen of in groepjes, met de hele familie op speurtocht door de wijk! Dat smaakt naar meer.

Tijdens de eerste lockdown gingen kinderen op speurtocht naar beren die overal voor de ramen verschenen. Het leek ons team een leuk idee om tijdens deze tweede lockdown ook een ludieke actie op te zetten waarmee ouders en kinderen weer even lekker naar buiten kunnen. Op BS Pater van der Geld zijn ‘Pater – kleurplaten’ uitgedeeld (of verstuurd) die kinderen thuis kunnen kleuren en vanaf woensdag 27 januari voor het raam kunnen hangen. Vanaf deze dag kunnen oudere kinderen zelfstandig en jonge kinderen samen met ouders, opa/oma, broer/zusje op verkenning in de buurt: Hoeveel ‘Pater – kleurplaten’ kom je tegen in de buurt ? En het leuke is: er komen er steeds meer bij: je kunt dus steeds opnieuw op speurtocht!

Onder de kinderen die een kleurplaat voor het raam hangen worden prijsjes verloot. Snel ophangen dus!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen