Inlevermoment voor vuurwerk

Foto: Politie

Door het vuurwerkverbod dat dit jaar geldt, zijn bepaalde typen vuurwerk dit jaar verboden. Het hebben en vervoeren van dit vuurwerk is daarmee illegaal geworden. Daarom organiseert de gemeente Tilburg een inlevermoment voor vuurwerk op zaterdag 19 december. Alle inwoners van de regio Hart van Brabant mogen hier vuurwerk komen inleveren, dus ook inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

Inleverpunten

Het vuurwerk kan op zaterdag 19 december worden ingeleverd op twee locaties in de gemeente Tilburg:

  • Van 09.00 tot 12.00 uur op parkeerterrein White Demons/OJC’98 aan de Koningsoordlaan in Berkel-Enschot
  • Van 13.00 tot 16.00 uur op parkeerterrein TSV Gudok aan de Spaubeekstraat 201 in de Reeshof

Het inleverpunt is niet beschikbaar voor handelaren en verkooppunten. Voor hen zijn er andere regelingen beschikbaar en lopen er nog landelijke gesprekken.

Bij het inleverpunt is een speciaal transportbedrijf aanwezig. Zij nemen het vuurwerk in en vervoeren dit veilig naar een innamepunt waar het vernietigd zal worden. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes.

Vervoer en bezit

Het vervoer en bezit van vuurwerk is op dit moment niet toegestaan. Tijdens de inleverdag treden het Openbaar Ministerie en de politie niet op als het aannemelijk is dat de vervoerder onderweg is naar het inleverpunt.

Na de inleveractie zetten politie en de gemeente volop in op controles rondom de opslag van vuurwerk in garageboxen en opslagloodsen.

Coronamaatregelen bij inleveractie

We roepen op om met de auto en alleen te komen en bij klachten thuis te blijven. Op de inleverlocatie worden specifieke aanwijzingen gegeven om het inleveren veilig te laten plaatsvinden.

Druk op ziekenhuizen

Met het verbod op vuurwerk hoopt het Kabinet de werkdruk in de zorg rond de jaarwisseling niet verder op te laten lopen De laatste jaarwisseling belandden zo’n 1300 mensen in ziekenhuizen en op huisartsenposten met vuurwerkletsel. Ook het handhaven van de openbare orde is tijdens jaarwisselingen op veel plekken in het land moeilijker door incidenten rondom vuurwerk.

Overlast

Vuurwerkoverlast op 31 december tussen 10.00 en 16.00 uur? WhatsApp dan naar 06-18123607. Overlast op andere momenten? Geef het door aan de politie via 0900-8844. Bel in geval van spoed 112.

Meld opslag illegaal vuurwerk

Illegaal zwaar vuurwerk ligt vaak gewoon opgeslagen bij mensen thuis. Dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving. Meldingen van opslag of illegale handel worden door gemeente en politie opgepakt en gecontroleerd. Vermoedens van illegaal vuurwerk of handel kunnen gemeld worden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden