Tóch een beetje vertier en beweging met GO Waalwijk

De buurtsportcoaches (links op de foto: Elke, rechts: Michelle) dagen jongeren uit voor de Crazy Challenges.
Foto: Go Waalwijk

De lockdown is sinds afgelopen dinsdag een feit, de kerstvakantie is aanstaande. Verveling en minder beweging liggen op de loer. GO Waalwijk reikt via de website gowaalwijk.nl/gourban allerlei ideeën aan om toch actief te zijn en iets leuks te ondernemen. Zoals online escape rooms, work-outs, Crazy Challenges en het #WaalwijksOmmetje. Het GO Urban-programma is gericht op jongeren, maar ongetwijfeld levert de site ook tips voor de hele familie op.

Het team van buurtsportcoaches, jongerenwerkers van de Tavenu en GO Waalwijk stak onlangs de koppen bij elkaar: ‘Wat kunnen we in de kerstvakantie organiseren?’. Door de sluiting van binnensportlocaties en alle overige beperkingen ging er helaas een streep door geplande activiteiten. Wel zijn er de Crazy Challenges én volop tips en ideeën, verzameld op de speciale webpagina gowaalwijk.nl/gourban. Buurtsportcoach Michelle Wandel: “We dagen alle jongeren uit voor de Crazy Challenges. Die kun je thuis en ook buiten doen. Deel je filmpjes op social media en wie weet, kom je de buurtsportcoaches in de kerstvakantie ook bij jou in de wijk tegen. Dan doen we de Crazy Challenges samen!”

GO Urban deelt tips

Op de webpagina gowaalwijk.nl/gourban worden de Crazy Challenges uitgelegd. Ook deelt de site veel tips om online leuke dingen te doen. Gamen, uiteraard, maar er is online meer te beleven. Denk aan het online spelen van een escape room met je vrienden, online colleges volgen over allerlei interessante onderwerpen, cabaret bekijken, muziek luisteren en nog veel meer. Achter de schermen zijn bovendien nog speciale activiteiten in voorbereiding. De site wordt de komende week dan ook nog verder aangevuld.

#WaalwijksOmmetje door jong én oud

Eén van de tips op de GO Urban-pagina richt zich niet alleen op de jeugd, maar op álle leeftijden: het #WaalwijksOmmetje. Deze actie was al in voorbereiding toen de lockdown zich plots voordeed. Beweegcoach Annika Jabroer licht toe: “Sinds het voorjaar hebben we met het GO Fit-programma volop beweegactiviteiten georganiseerd voor senioren. Maandenlang trokken we met ons team langs de balkons om samen op afstand te bewegen. In november en december, nog tot het einde van dit jaar, is er elke ochtend GO Fit TV in samenwerking met Langstraat TV. In het nieuwe jaar willen we mensen echter ook in beweging krijgen en houden. Dat is belangrijker dan ooit! Wandelen is voor iedereen goed en voor veel mensen ook toegankelijk. Vandaar dat we iedereen oproepen om de gratis app Ommetje te downloaden. Deze app stimuleert je om zo vaak mogelijk te wandelen en deelt daarvoor punten uit. Door je aan te sluiten bij een team of zelf een team te starten met bijvoorbeeld familie of vrienden kun je elkaars wandelprestaties volgen. Hoe leuk is het als kinderen en jongeren hun opa, oma, ouders of anderen uitnodigen voor een team? Het WaalwijksOmmetje is dan ook een win-win: iedereen elke dag in beweging én in contact met elkaar, ook al is het de komende tijd op afstand.” Op www.gowaalwijk.nl/waalwijksommetje is alle informatie te vinden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden