Laudate Dominum brengt veelbekeken Sinterklaas video-clip uit

Foto:

Een videoclip met het lied ‘Waar zou Sinterklaas toch wonen?’ van koor en combo Laudate Dominum uit Sprang-Capelle is inmiddels al een paar duizend keer bekeken op Facebook en YouTube. Een geslaagd project van een koor dat niet stil wilde zitten, nu er niet samen gezongen kan worden.

Het begon deze zomer. Koorleden wilden heel graag weer ‘iets’ doen. Maar wat kon dat zijn? In het voorjaar had het koor af en toe digitaal koffiegedronken met elkaar. Ook hielden ze elkaar op de hoogte in de Whatsapp-groep hoe het met iedereen ging.

Digitale repetities

Na de zomer begon het toch echt te kriebelen. Samenkomen was niet mogelijk, maar een digitale repetitie bleek wel mogelijk. Vier zangers op ruime afstand en met een eigen microfoon en koptelefoon in de repetitieruimte, de pianist ook op afstand en een dirigent die het koor stem voor stem aanleert, waarna ze thuis met het vierstemmige kwartet kunnen meezingen. Aan de repetities via Zoom kon vrijwel iedereen meedoen. Anderen kregen kaartjes, werden gebeld en werden genoemd tijdens de repetities.

‘Virtual Choir’ met combo

De digitale repetities smaakten gauw naar meer: kan er ook iets gedaan worden met de liederen die het koor aanleert? Het idee ontstond om een ‘virtual choir’ video te maken, samen met het combo. Dat 6-koppige combo zat immers ook al sinds maart stil. Rineke de Wit werd in de arm genomen om een vrolijk Sinterklaaslied te arrangeren en te voorzien van ‘clicktracks’, zodat iedereen apart zijn partij kon opnemen. Met dit Sinterklaaslied hoopt het koor een vrolijke noot te laten horen te midden van alles wat er op dit moment rondom het Sinterklaasfeest niet doorgaat.

Videoproductie

Mario Wagemakers zorgde voor een geweldige audiomix van alle instrumenten en vocalisten. De muziekcommissie zorgde voor beelden van alle koorleden. Onder regie van dirigent Otto Grevink werd zo een complete productie samengesteld, waar Rineke de Wit een video van heeft gemaakt.

Samen

Het koor is blij dat alle leden weer een keer met elkaar iets konden maken. Ook hoopt het koor dat veel mensen ervan zullen genieten om zo samen met een glimlach deze Sinterklaastijd toch een vrolijke noot te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen