De Bibliotheek helpt bij vragen over de nieuwe donorwet

Foto: Sander Koning

Op 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Wel of geen donor worden is een lastige keuze voor veel mensen. Maar ook het online invullen van die keuze is niet altijd makkelijk. Daarom kunnen mensen die nog geen keuze hebben gemaakt voor uitleg, hulp en vragen terecht in de Bibliotheek.

Inloopspreekuur voor uitleg, hulp en vragen

In de maanden november en december vinden inloopspreekuren: hulp bij donorregistratie plaats in de Bibliotheken. Samen met een Bibliotheekmedewerker wordt het Donorregister bekeken en ontvangen mensen hulp bij het invullen van hun keuze. Het hebben van een DigiD is hiervoor noodzakelijk. Nog geen geldig DigiD? Dan is het handig om dit van tevoren even door te geven bij uw aanmelding. Het inloopspreekuur is gratis, aanmelden via de Bibliotheek is gewenst. Uiteraard volgen wij de landelijke maatregelen, check voorafgaand aan een bezoek dan ook onze huisregels: www.bibliotheekmb.nl/huisregels. Mochten de spreekuren door nieuwe maatregelen niet doorgaan en u heeft zich aangemeld, dan nemen we contact met u op.

Praktische informatie

Locatie: Bibliotheek Waalwijk
Datum: dinsdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de Bibliotheek Waalwijk of [email protected]

Locatie: Bibliotheek Sprang-Capelle
Datum: vrijdag 4 december van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de Bibliotheek Sprang-Capelle of [email protected]

Locatie: Bibliotheek Loon op Zand
Datum: woensdag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de Bibliotheek Loon op Zand of [email protected]

Locatie: Bibliotheek Kaatsheuvel
Datum: donderdag 17 december 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden: via de Bibliotheek Kaatsheuvel of [email protected]

Donorkeuze registreren

Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente komt vanaf 1 juli in het Donorregister te staan. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Mensen kunnen zelf aangeven of ze wel of geen donor willen worden. Dit doen ze door de keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl. Als geen keuze wordt gemaakt ontvangt men een brief van de overheid als herinnering. Wordt er vervolgens nog steeds geen keuze gemaakt komt er achter de desbetreffende naam “geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Het is dus belangrijk hierover na te denken en bewust een keuze maakt. Maar bovenal om erover te praten met familie en vrienden. De gemaakte keuze kan altijd weer aangepast worden.

Meer informatie

Op onze website staat extra uitleg over de nieuwe wet, een handige minicursus met stap voor stap uitleg en alle activiteiten: www.bibliotheekmb.nl/donorregistratie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen