Opmerkelijke winactie: een jaar lang geen hondenbelasting betalen

Foto: PIxabay

WAALWIJK – Niels Aussems uit Sprang-Capelle komt met een opmerkelijke winactie in strijd tegen de hondenbelasting in Waalwijk. Wie zijn petitie ondertekent, dingt mee naar een bijzondere prijs. Tien gelukkigen hoeven een jaar lang geen hondenbelasting te betalen. De petitie is op internet zo’n 350 keer getekend.

Aussems is fel tegenstander van hondenbelasting. Tot zijn ergernis wil de gemeente het tarief volgend jaar ook nog eens met tien procent verhogen. Een hondenbezitter betaalt volgend jaar 51,35 euro voor zijn viervoeter. Nu is dat nog 46,45 euro. De gemeente zegt jaarlijks een fors bedrag kwijt te zijn aan het hondenbeleid.

“De hondenbelasting een melkkoe is geworden van de gemeente! Vooral in deze tijd, waar het uitlaten van je hond voor veel mensen nog het enige uitje is. Door deze verhoging van de belasting wordt het voor veel mensen te duur om een hond te hebben. Ze zouden het hondenbezit juist moeten stimuleren zodat mensen niet in een sociaal isolement raken. Met een hond moet je gaan wandelen, wat goed is voor lichaam en geest. En dit heeft dan weer als positief gevolg dat er daarmee ook bezuinigd wordt op de gezondheidszorg! Hondenbezitters zorgen voor sociale controle in de wijk, wat de verbintenis in de wijk ook nog ten goede komt” volgens Aussems.

Een winkelke­ten in dierenarti­ke­len wil de circa 500 euro aan rekeningen betalen. Het bedrijf kwam zelf met het voorstel.

De gemeenteraad besluit donderdag 12 november over de tarieven. Als de hondenbelasting niet wordt afgeschaft, stelt Aussems een compromis voor. ,,Maak dan de eerste hond gratis.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen