Nieuw TV-programma voor GO Fit beweegactiviteiten

Vanaf maandag 2 november is GO Fit TV twee weken lang elke werkdag te zien bij Langstraat TV.
Foto: Go Waalwijk

Om inwoners zoveel mogelijk in beweging te krijgen en te houden, brengt GO Waalwijk vanaf maandag 2 november elke werkdag GO Fit TV in de huiskamers. Gedurende twee weken kunnen kijkers elke ochtend een kwartiertje bewegen, onder aanvoering van beweegcoach Annika Jabroer en beweegdocenten Ine van Liempd en Jerry Penso. De uitzendingen worden verzorgd door Langstraat TV.

Om senioren te informeren over het totale sport- en beweegaanbod in gemeente Waalwijk lanceerde GO Waalwijk onlangs de GO Fit beweeggids. Helaas stellen veel senioren hun deelname aan een sport- of beweegactiviteit momenteel uit omwille van coronamaatregelen. Sommige reguliere lessen zijn zelfs tijdelijk stopgezet. Om senioren tóch in beweging te krijgen en te houden, start vanaf maandag 2 november GO Fit TV. Twee weken lang zendt de regionale tv-zender Langstraat TV elke ochtend rond 10.00 uur een GO Fit beweegles uit. “Meedoen aan GO Fit TV betekent dat je al een kwartier beweegt van het half uur per dag dat de landelijke Beweegrichtlijnen aanbevelen”, aldus beweegcoach Annika Jabroer. “Juist nu is het voor iedereen belangrijk om fit en gezond te blijven. Elke dag genoeg bewegen helpt daarbij.”

‘Iedereen kan meedoen’

Annika Jabroer wordt bij GO Fit TV geflankeerd door beweegdocenten Ine van Liempd en Jerry Penso. In het voorjaar en de zomermaanden maakten zij ook deel uit van het GO Fit-team dat op diverse locaties beweegactiviteiten op het balkon organiseerde. “GO Fit op het balkon was een groot succes”, aldus Annika. “We startten ermee tijdens de lockdown in het voorjaar en hebben het programma uiteindelijk de hele zomer door laten lopen. Mensen waren enthousiast en keken echt uit naar het beweegmoment. Nu komen we letterlijk in de huiskamer, dus hopelijk doen mensen opnieuw enthousiast mee. De oefeningen zijn een mix van spierversterkende oefeningen, lichte en wat intensievere oefeningen op muziek, balansoefeningen en cognitieve fitness. Ook zijn er oefeningen voor de warming-up en coolingdown. Iedereen kan meedoen aan GO Fit TV. We geven tips voor wie wat minder goed ter been is. Je kunt veel oefeningen ook zittend uitvoeren.”

Langstraat TV

GO Fit TV is te zien bij Langstraat TV, via KPN-kanaal 1342, Ziggo 42 en Telfort 2065 of via de website www.langstraatmedia.nl. De uitzendingen zijn vervolgens terug te vinden via de GO-website: www.gowaalwijk.nl.

Over GO Waalwijk

GO Waalwijk stimuleert inwoners van gemeente Waalwijk om werk te maken van sport, gezondheid, bewegen en cultuur. Met allerlei programma’s worden aanbieders en activiteiten ondersteund, zoals GO Running, GO Walking, GO Healthy en GO Play. Met het programma GO Fit worden beweegactiviteiten voor senioren onder de aandacht gebracht.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden