Burgemeester feliciteert diamanten bruidspaar De Rooij via video

Foto: Pix4Profs / Johan Wouters

SPRANG-CAPELLE – Burgemeester Nol Kleijngeld feliciteerde dinsdagmiddag het diamanten bruidspaar De Rooij-Roosenbrand in een videogesprek via hun mobiele telefoon. Corona legde beperkingen op, maar een verrassing was toch dat Kleijngeld het echtpaar vroeg even naar buiten te komen. Voor hun woning aan de Heistraat in Sprang-Capelle was al een versierde boog neergezet en daar stond een medewerker van de gemeente met een mooie bos bloemen.

Gerrit de Rooij (81) en Johanna Roosenbrand (78) trouwden 20 oktober 1960 in Raamsdonk. In Sprang-Capelle begon Gerrit, van origine metselaar van beroep, in 1978 een bouwbedrijf. Dochter Margriet (51) is de jongste van het gezin, dat vier dochters telt en een zoon, met 59 de oudste. Hij is de opvolger in het bouwbedrijf De Rooij, dat in Kaatsheuvel is gevestigd.

Margriet vertelt: “Als kinderen hielpen wij al mee in het bedrijf. Stenen stapelen op de kruiwagen – nee, we mochten er niet mee rijden – en steigerbuizen vasthouden. Het was altijd gezellig, we deden het erg graag. Het bedrijf groeide naar dertig werknemers. Mijn moeder had de zorg voor het gezin, maar ze was tevens de steun en toeverlaat van mijn vader, nam de telefoon aan en ontving vertegenwoordigers. Het was bij ons thuis altijd een zoete inval.”

Gerrit stopte in 1999 met het bouwbedrijf, maar niet voordat hij nog een bakkerij had verbouwd tot hun huidige woonhuis. Hij vult zijn tijd onder meer met werken in de tuin en inzet voor de Hervormde Kerk. Johanna zingt in de christelijk gemengde zangvereniging Hallelujah in Sprang-Capelle en gaat elke week zwemmen. Nageslacht is er ook: de vijf kinderen hebben samen 22 kleinkinderen voortgebracht en die hebben 13 achterkleinkinderen op de wereld gezet. Door corona kon het geplande feestje niet doorgaan en was het bezoek op de trouwdag beperkt tot enkele familieleden. Margriet: ”Ze hebben stapels felicitatiekaarten gekregen en veel bloemen, en er is een feestmaaltje voor ze gekookt. Het was toch een bijzondere en leuke dag voor ze. Hopelijk kunnen we in het voorjaar alsnog een feestje vieren. Voor nu zijn we blij dat we allemaal gezond zijn.”

Tekst Rens Groenendijk

Foto: Pix4Profs / Johan Wouters

 


Nu in De LangstraatShop te koop: Set van drie houten Waalwijkse kerstballen.

KLIK HIER voor meer info!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen