Fifth Advocatuur: ‘Brede handelspraktijk, focus op Intellectueel Eigendomsrecht’

Severs Advocatuur is begin dit jaar gewijzigd in Fifth Advocatuur. Deze aanpassing is voortgekomen uit de samenwerking met het advocatenkantoor van Marieke Coumans, die vanuit Tiel en Rijen opereert. Marieke en Bauke adviseren met hun team vooral het mkb over allerlei juridische vraagstukken. Maar het specialisme van beide dames ligt bij het Intellectueel Eigendomsrecht. ‘Door onze krachten te bundelen, ondersteunen we als brede handelspraktijk de ondernemer nog beter’.

Voor zowel technische als niet-technische zaken op het gebied van IE bieden zij ondersteuning. Denk aan CE-markeringen, octrooien, AVG, merken, handelsnamen en auteursrechten. ‘Door onze samenwerking kunnen we nu met meer ogen en met een andere invalshoek naar zaken kijken. Dat verdienen onze cliënten’.

Registreren is vaak het begin

Ondernemers denken vaak niet direct aan het vastleggen van hun IE als ze een nieuw product lanceren. Toch is het verstandig om innovaties en (nieuwe) brands te registreren en zo te beschermen. Er wordt op het gebied van bijvoorbeeld fashion, speelgoed en design immers zoveel nagemaakt. ‘Als dit dan met jouw schoenontwerp of uniek meubelstuk gebeurt, kun je ons inschakelen. We sommeren het gebruik te stoppen, onderhandelen en gaan desnoods naar de rechter.’ Bij Fifth Advocatuur helpen ze ondernemingen graag bij het op orde krijgen van het hele portfolio. ‘Door daarbij te ondersteunen en zowel een adviserende als een commerciële rol te vervullen, kunnen we indirect bijdragen aan het succes van ondernemers’.

Alle expertise in huis

Fifth Advocatuur is een toegankelijk kantoor. ‘De klant krijgt ons snel aan de lijn, we zijn zelfs bereikbaar via Whatsapp. Dat we zelf het dossier in behandeling hebben, is een groot pluspunt: zo zijn we altijd op de hoogte.’ De samenwerking met Marieke brengt interessante groeikansen met zich mee. ‘In de Langstraat bevindt zich zo’n mooie maakindustrie, denk maar eens aan de schoenen en lederwaren. Door ons in te schakelen kunnen ondernemers rekenen op bescherming van hun creaties, zoals we onlangs hebben geregeld voor het Waalwijkse schoenlabel DWRS. De meeste ondernemers kiezen voor een Zuidas-kantoor, maar ze hoeven helemaal niet zo ver weg te gaan weg. Bij Fifth Advocatuur hebben we alle expertise in huis.’

Fifth Advocatuur
Modelleur 4
5171 SL Kaatsheuvel
T. 0416 – 203479
E. [email protected]
I. fifthadvocatuur.nl

Tekst Marieke van Riel (Alles is Tekst)


Twee keer per jaar brengt Balkenende Media het magazine Langstraat Onderneemt uit. Een magazine vol met verhalen van en door ondernemers uit de gemeente Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Op onze nieuwssite brengen we geregeld één van deze artikelen nog eens extra onder uw aandacht. Vandaag het verhaal van Fifth Advocatuur.

In het voorjaar 2021 brengen we de 2e editie uit van Langstraat Onderneemt. Interesse? Mail naar [email protected] of bel naar Miranda Jacobs (06-18418929) / Rolf Balkenende (06-53815027)

Wilt u uw bedrijf ook onder de aandacht brengen op waalwijk.nieuws.nl? Mail naar s[email protected] of bel Miranda Jacobs via 06-18418929

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden