Bessy en Turtle zoeken nieuwe baas

Bessy en Turtle
Bessy en Turtle
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Bessy en Turtle zijn dikke vriendinnen. Voordat ze in het dierenasiel zaten, kenden ze elkaar niet; de vriendschap is begonnen in het asiel, toen ze in dezelfde kattenkamer terechtkwamen. Wel met een heel verschillende achtergrond.

Bessy was na een verhuizing achtergelaten, waarna de buren haar naar het asiel hebben gebracht, Turtle was door mensen gevonden, die haar daarop bij een dierenarts afgegeven hebben. Ze vertoonde verschijnselen die misschien het gevolg van een aanrijding waren. Toen de klachten over waren, heeft de dierenarts haar aan het asiel overgedragen.

Allebei waren ze behoorlijk dik: drachtig dus, dacht men. Bij Turtle bleek dat zo te zijn. Zij heeft vier kittens geworpen en opgevoed tot ze geadopteerd konden worden. Daarna kon ze losgelaten worden in een groep. Bij Bessy gebeurde er niets; na enige tijd vergeefs afwachten is zij overgebracht naar de kattenkamer waar ook Turtle zat, en hebben zij met elkaar kennis gemaakt. Het klikte meteen tussen de twee dames.

Ze hebben wel iets gemeen: ze vinden mensen beslist niet onprettig, komen nieuwsgierig naar een bezoeker toe en houden best wel van een aai over de bol, maar het moet niet teveel worden. Dan voelen ze zich onzeker en kunnen weleens een mep uitdelen. Alle kans dat ze dat niet meer doen, wanneer ze aan een nieuwe baas gewend zijn en die hun volledige vertrouwen hebben gegeven.

Vanwege hun hechte vriendschap worden ze uitsluitend samen geplaatst. Het zou heel zielig voor ze zijn , als ze alweer een nieuwe levensfase zouden moeten starten zonder steun aan elkaar. Turtles leeftijd is geschat op vijf jaar, die van Bessy op drie jaar. Ze zijn gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd.

Heeft u interesse in dit gezellige duo, maak dan een telefonische afspraak om eens kennis te komen maken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van ’t Hoffstraat 7 in Waalwijk. U kunt daartoe elke dag bellen tussen 9 en 11 uur, 0416 333964.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen