Sanders Retail Groep presenteert herontwikkelingsplan oude Sint Petrusschool in de Els

WAALWIJK – In het centrum van Waalwijk heeft de Sanders Retail Groep een aantal retailpanden in eigendom. Dit is historisch zo gegroeid, ooit met de Cunen winkel in de Stationsstraat, daarna de Hema in de Stationsstraat. Door ruimtetekort werd er een geheel nieuw Hema pand gebouwd bij De Els.

Hier staan op het moment drie panden naast elkaar namelijk de Oude Jongensschool / Sint Petrusschool met daarin in de plint als huurder de Duitse winkelketen Kik. De Jongensschool is gebouwd in het jaar 1918 en behoorde bij een klooster dat er vroeger tegenover lag.

Naast deze school is in de jaren 90 een nieuw pand gebouwd voor de Hema. Dit is een laag volume met aan de voorkant een opbouw met de kantoren. Naast de Hema is in 2010 nog een nieuw pand gebouwd om destijds te verhuren aan de winkelketen Charles Vögele. Na faillissement kwam hier de huurder Miller & Monroe in. Deze winkelketen is in 2019 ook failliet gegaan, waardoor dit pand leeg kwam te staan. Afgelopen zomer is de Hema winkel van het middelste pand verplaatst naar het rechter, kleinere en nieuwere pand.

Het Schoolkwartier

Het middelste pand is hierdoor leeg te komen staan, dit was de aanleiding voor het ontwikkelen van herontwikkeling: “Het Schoolkwartier”. Samen met SunMotion Architecten, wordt gewerkt aan een bijzondere ontmoetingsplek in het centrum van Waalwijk, met een stadspark, horeca en (starters)woningen. Mogelijk kan de bibliotheek een plek krijgen in de oude school. Er is een intentieovereenkomst vastgesteld met de Gemeente Waalwijk, Bibliotheek Midden-Brabant en SRG, om deze plannen komende maanden verder te onderzoeken.

Bron: Sanders Retail Groep

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen