Natuurwandelingen in vestingstad Heusden in de maand oktober

Foto: RBT De Langstraat

Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen hun leven een hoger cijfer geven. Daarom organiseert IVN de #2uurnatuur Challenge, met als doel mensen te stimuleren ook tijdens de donkere herfstmaanden naar buiten te blijven gaan. Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat speelt hier in de maand oktober op in met exclusieve natuurwandelingen in vestingstad Heusden.

Zondagmiddagwandeling

De stadsgidsen van RBT De Langstraat verzorgen in de maand oktober iedere zondag om 14.30 uur een natuurwandeling door en rondom Heusden Vesting. Wandelend over de wallen, langs haven De Wiel, de heemtuin én door het centrum van Heusden, word je gewezen op al het schoons van de natuur. De wekelijkse reguliere historische stadswandeling voor passanten komt hiermee in de maand oktober tijdelijk te vervallen.

Verrassing

In samenwerking met Debbie Borbála Florale Vormgeving (https://debbieborbala.wordpress.com) word je onderweg verrast met de nieuwste trend ”Botanisch stoepkrijten”. Debbie is inwoonster van Heusden en deelt haar passie voor groen, planten en de mooiste natuurplekjes graag met de bezoekers van het vestingstadje. Ga zeker ook een kijkje nemen bij haar stekjeskast! Heusdenaar Sabrina Meulemeester – student Kruidengeneeskunde & begeleidster van kinderen in de natuur – neemt je graag mee in haar wereld van kruiden en natuur.

Aanmelden

Voor meer informatie over deze activiteit neem je een kijkje op www.bezoekdelangstraat.nl. Meld je aan voor de wandeling door een mail te sturen naar [email protected]. Maatregelen in het kader van COVID-19, waaronder 1,5 afstand, worden in acht genomen. Per wandeling kunnen slechts 10 personen deelnemen. Vol = vol. De kosten zijn € 4,50 per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen