Lees- en luisterspot: ontdekt de nieuwe app voor e-books én luisterboeken van de Bibliotheek

Foto: Bibliotheek Waalwijk

WAALWIJK – Bibliotheekleden hebben naast de mooie boekencollectie in de Bibliotheek ook toegang tot duizenden e-books en luisterboeken in de online Bibliotheek. Sinds kort kunnen zij e-books en luisterboeken makkelijk lenen, lezen en luisteren in één nieuwe app. Om de nieuwe app onder begeleiding te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op donderdag 1 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar de lees- en luisterspot in de Bibliotheek Waalwijk komen.

Nieuwe app

Met de nieuwe online Bibliotheek-app is het mogelijk altijd en overal te genieten van duizenden e-books én luisterboeken. Van thrillers tot chicklit, van waargebeurd tot fantasy. Via telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop. Daarnaast heeft de app functies om het (digitaal) lezen nog makkelijk er leuker te maken. Zo kunnen lezers hun favoriete boeken op een lijstje zetten en previews bekijken of een fragment beluisteren.

Lees- en luisterspot   

Om de nieuwe app te ontdekken kunnen mensen, lid of geen lid van de Bibliotheek, op donderdag 1 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar de bibliotheek Waalwijk komen. In de Bibliotheek is op die dag een lees- en luisterspot. In de lees- en luisterspot staan medewerkers van de bibliotheek klaar om mensen de nieuwe app van de online Bibliotheek te laten zien en uit te leggen hoe zij zich kunnen registreren en hun eerste e-book of luisterboek kunnen downloaden.

Digitaal lezen steeds populairder

De collectie van de online Bibliotheek is gevarieerd, heeft duizenden boeken en biedt voor ieder wat wils. Van digitale voorleesboekjes voor de jongsten, tot literatuurklassiekers om te lezen voor de lijst voor jongvolwassenen. Volwassenen vinden in de online Bibliotheek-app e-books en luisterboeken in alle genres. E-books en luisterboeken van de online Bibliotheek worden steeds populairder. Dit jaar zijn er al ruim 3,3 miljoen e-books en 1,8 miljoen luisterboeken gedownload door honderdduizenden gebruikers.

App downloaden

De online Bibliotheek-app is te downloaden voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. Bij de meeste abonnementen kunnen Bibliotheekleden meerdere e-books en luisterboeken tegelijk lenen. Geen lid van de Bibliotheek? Abonneren kan natuurlijk altijd. Kijk voor alle informatie op: https://www.bibliotheekmb.nl/collectie/onlinebibliotheek.html.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden