Sint op 15 november verwacht in Waalwijk

Foto: Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk

WAALWIJK – Dat Sinterklaas ondanks het coronavirus ook dit jaar naar Nederland en naar Waalwijk komt, staat vast. Het feestelijke welkom waar Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk traditiegetrouw voor zorgt, zal er dit jaar echter iets anders uitzien. Op zondag 15 november wordt een Sint-drive-in-feest georganiseerd, als alternatief voor de intocht in de Waalwijkse haven.

Omdat het niet mogelijk is de RIVM-maatregelen te borgen, heeft het Sinterklaas Intocht Comité Waalwijk besloten om de traditionele feestelijkheden in de Waalwijkse haven en op het Raadhuisplein niet door te laten gaan. Al in het voorjaar werkte het comité diverse scenario’s uit. In nauw overleg met gemeente Waalwijk is besloten om een zogenaamde ‘drive-in’ te organiseren. “De vergunningsaanvraag loopt nog, maar het comité heeft er vertrouwen in, gezien het positieve verloop van de gesprekken”, aldus Ruud Gommers, voorzitter van het comité.

In de auto

Kinderen worden samen met hun ouders uitgenodigd om per auto naar de feestlocatie te komen, alwaar ze een spetterend Sinterklaasfeest kunnen verwachten. “Gezinnen blijven gedurende het feestje in hun eigen auto en komen dus niet in direct contact met anderen. 100% coronaproof dus! Tijdens de drive-in kunnen de kinderen natuurlijk allerlei leuke verrassingen én een ontmoeting met Sinterklaas verwachten”, zo licht Gommers een tipje van de sluier op. “Binnenkort verwachten we meer bekend te kunnen maken over de locatie en het reserveren van toegangskaartjes.”

Gratis tickets

Kaartjes voor de Sint drive-in zijn gratis, maar mensen moeten wel vooraf reserveren om alles in goede banen te kunnen leiden. Houd voor nieuws over de locatie en tickets de website www.waalwijk-sinterklaas.nl en de Facebook-pagina www.facebook.com/Sinterklaas-Waalwijk in de gaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen