Nieuwbouw Univacco langs A59 vordert snel

WAALWIJK – De nieuwbouw van Univacco Foils Holland op bedrijvenpark Haven Zeven in Waalwijk is vanaf de A59 goed te volgen. Op 6 april ging de eerste paal de grond in en als het goed is kan het bedrijf in maart volgend jaar het nieuwe pand betrekken.

De oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 7.000 vierkante meter. De bouw wordt uitgevoerd door de firma’s Hercuton en Remco Ruimtebouw uit Nieuwkuijk en diverse onderaannemers. Het ontwerp is van Vogels Bouwmanagement uitTilburg, dat ook de bouwbegeleiding doet.

Folies voor allerlei toepassingen

Univacco Foils Holland is een toonaangevende leverancier van warmdrukfolie, koudfolie, holografische folies en special effect folies. Het bedrijf is distributeur van Univacco Technology Inc. uit Taiwan. Ook machinebedrijf Starfoil Technology Netherlands wordt gehuisvest op de nieuwe locatie. Dit bedrijf maakt drukmachines en spoel/wikkelmachines voor de folie-industrie.

De folies van Univacco zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen op bijna alle soorten papier, karton, lakken of plastics, zoals bijvoorbeeld op glad en ruw papier en karton, laminaten en zelfklevend etikettenmateriaal.

Energiehuishouding is onafhankelijk

De energiehuishouding is geheel onafhankelijk van het stroom en aardgasnet. De volledige energiebehoefte voor het gebouw, maar ook voor installaties en machines wordt opgewekt met de nieuwste technologie. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van een warmte/koude-opslagsysteem en op het dak liggen thermische zonnecollectoren en zonnepanelen om elektriciteit op te wekken. Het led-verlichtingssysteem is uitgerust met bewegingsdetectoren, wat ervoor zorgt dat alleen licht en energie wordt gebruikt waar het echt nodig is. De overtollige opgewekte energie wordt terug geleverd aan het openbare net.

Tekst Rens Groenendijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen