Aandacht voor verkeersveiligheid op de Koningsschool

Foto: Koningsschool

Op de Koningsschool is verkeersveiligheid erg belangrijk. We besteden hier dan ook veel tijd aan. Op woensdag 9 september verzorgde ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij de Koningsschool in Waalwijk.

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Koningsschool vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphone gebruik. Leerlingen worden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Voor elke groep was er een eigen verkeersprogramma.

Als school doen wij in de week van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september mee aan de ‘Klimaatverbond Groene Voetstappen week’. De Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar duizenden kinderen verspreid over tientallen school in heel Nederland aan meedoen. Gedurende één week komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend naar school en verdienen daarmee Groene Voetstappen. Tijdens de actieweek besteden we aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid.

Tekst: Koningsschool

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen