Pieter Wijtenschool viert 50-jarig bestaan

WAALWIJK – De Pieter Wijtenschool aan de Kastanjestraat in Waalwijk vierde vandaag feest. De rooms-katholieke basisschool bestaat 50 jaar. Op het schoolplein zongen de ruim 100 schoolkinderen na een toespraakje van schooldirecteur Fabienne Damen het Pieter Wijtenlied, dat ze hadden ingestudeerd.

Wethouder Dilek Odabasi, die in de buurt van de school is opgegroeid, bood namens de gemeente voetballen aan, die gebruikt kunnen worden op het trapveldje naast de school.

Alle kinderen hadden een kleurige tekening van de cijfers 50 gemaakt. De tekening van Lynn Borsje werd uitgekozen als de mooiste en is afgebeeld op de kleurige langwerpige vlag die even later werd gehesen.

Gewone lessen werden vrijdag niet gegeven, het was de hele dag feest. Tijl Damen vermaakte met zijn interactieve kindertheater ’s morgens de leerlingen en ’s middags trokken groepjes kinderen met ouders door de wijk voor een vossenjacht.

Pieter Wijten

De school is vernoemd naar Pieter Wijten (1839-1920), een rijke bierbrouwer uit Waalwijk. Hij leidde een teruggetrokken leven, maar steunde wel allerlei goede doelen, zoals de financiering van het koperen dak van de St. Janskerk. Dankzij hem werd de St. Petrusschool gebouwd, de eerste Katholieke Lagere School voor jongens in Waalwijk. Na zijn dood erfde de Waalwijkse kloostergemeenschap zijn vermogen. Gezien zijn betekenis voor de Waalwijkse (katholieke) geloofsgemeenschap is besloten de in 1970 opgerichte school naar hem te vernoemen.

Tekst Rens Groenendijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen