Open dag bij G…MHK Waalwijk

Foto: Luuk Aarts

Op zaterdag 5 september tussen 12 en 17 uur is er van alles te beleven in het Museum voor Hedendaagse Kunst. In het kader van de Open Go-dag zijn er door de kunstenaars tal van activiteiten georganiseerd en zal het museum een Fairtrade certificaat ontvangen dat, in aanwezigheid van de centrummanager en de projectgroep Fairtrade gemeente Waalwijk, uitgereikt zal worden door de wethouders Odabasi en van den Hoven.

Om te laten zien hoe veelzijdig het sport- en cultuuraanbod in Waalwijk is werd het G…MHK uitgenodigd om mee te doen aan de Open Go-dag. Er werd door de kunstenaars van het museum ingegaan op deze uitnodiging en speciaal voor deze dag organiseerden zij tal van leuke en interessante activiteiten.

Je kunt er een aantal kunstenaars aan het werk zien waaronder beeldhouwer Jozef Mahieu, die laat zien hoe een beeld tot stand komt en fotograaf Luuk Aarts die in het museum een studio inricht en een aantal bezoekers gaat portretteren. Dichteres Esther Verschure gaat sneldichten. Op verzoek schrijft zij ter plekke een kort persoonlijk gedicht. Er zal ook sfeervolle live muziek te horen zijn van de uit Waalwijk afkomstige zanger/gitarist Jos Broos.

Het museum heeft zich onlangs aangesloten bij het project Fairtrade Gemeente. Omdat het G…MHK voldoet aan de criteria die Fairtrade Nederland heeft vastgesteld om deel te kunnen nemen aan dit project wordt er rond 16.30 uur een certificaat uitgereikt door de wethouders Dilek Odabasi en John van den Hoven. Dit geeft de middag nog een extra feestelijk tintje.

Uiteraard is de onlangs bijna geheel vernieuwde vaste collectie te zien en ook de gastexpositie ‘De bloei van het verval’ (fotowerk gecombineerd met poëzie) van schrijver/ kunstenaar Marian Mahieu Stokwielder is nog te bewonderen.

Het G…MHK aan de Grotestraat 208 in Waalwijk is geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen