Open GO-dag zaterdag 5 september: kennismaken met sport en cultuur

Foto: Go Waalwijk

Om te laten zien hoe veelzijdig het sport-, beweeg- en cultuuraanbod in gemeente Waalwijk is, organiseert GO Waalwijk aanstaande zaterdag 5 september de Open GO-dag. Ruim 30 aanbieders van sport, muziek, theater, kunst, dans en andere creatieve uitingen organiseren deze dag een leuke, kleinschalige activiteit. Van een voetbalinstuif en gratis proeftrainingen tot een openbare musicalrepetitie en ‘live’ schilderdemonstraties en nog veel meer.

Voor jong en oud is er een afwisselend aanbod aan sportieve en creatieve en culturele activiteiten. Ook is er aandacht voor mensen met een beperking. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronaregels. Op sommige locaties mag u binnenlopen (mits het op dat moment niet te druk is), voor andere activiteiten moet u zich vooraf aanmelden. Houd 1,5 meter afstand tot anderen te allen tijde in acht en blijf thuis bij gezondheidsklachten.

Aanbod voor de jeugd

Buurtsportcoaches Ruud Gommers en Rick van Woerkom zijn mede-organisatoren van de Open GO-dag. Zij sommen op wat er her en der allemaal te doen is voor kinderen: “Voetbalvereniging WSC organiseert een voetbalinstuif voor kinderen van 4 en 5 jaar die willen ontdekken of ze voetbal leuk vinden. Met en tijdens deze voetbalinstuif zet de club bovendien Mieke van Mosselveld in het zonnetje. Mieke geeft al 25 jaar training aan de jongste voetballertjes! Ook bij Hockeyclub Waalwijk zijn kinderen welkom, om met streethockey en knotshockey te ontdekken of hockey bij ze past. Bij RYU Martial Arts & Fitness kunnen kinderen meedoen met proeflessen Brazilian Jiu Jitsu en kickboksen. Badmintonclub FST Waalwijk nodigt kinderen om mee te doen met de jeugdtraining en ook atletiekclub Acw’66 zet de poorten open. De jongste jeugd mag er verspringen, vortex werpen (werpen met een schuime werpbal) en een parcours op de baan volgen. Junioren (en volwassenen) mogen er vervolgens deelnemen aan een meerkamp, met onder meer hoog- en verspringen en speerwerpen. Op het Raadhuisplein in Waalwijk laten de Kickers je kennismaken met softbal. Check er maar eens hoe hard je kunt slaan of gooien. Ook wordt de snelheid gemeten. Bij tafeltennisvereniging TTV zijn kinderen welkom voor een minitoernooi. Taekwondo Club Waalwijk organiseert een open doe middag bij de Teresiaschool, met een circuit met diverse taekwondo-onderdelen. Kortom: voor ieder wat wils!”

Kinderen die graag een creatieve hobby uitoefenen, zijn van harte welkom bij Kunstencentrum Waalwijk dat na het succes van afgelopen zaterdag opnieuw een Doe Mee Dag organiseert. Je maakt er op een leuke manier kennis met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Voor de allerkleinsten is er een voorleesuurtje in de Bibliotheek in Waalwijk. Ook kan jong en oud in het centrum genieten van demo’s door breakdancers en freerunners, onder aanvoering van Jongerencentrum De Tavenu.

Sport- en beweegaanbod voor volwassenen en senioren

Volwassenen en senioren kunnen tijdens de Open GO-dag eveneens kennismaken met meerdere aanbieders van sport, beweging en cultuur. Zoals al genoemd, zijn zij welkom bij atletiekclub Acw’66, zowel ’s middags bij een meerkamp op de atletiekbaan als ’s ochtends bij de looptraining in de Loonse en Drunense Duinen. Fitnesscentrum Below biedt diverse gratis proeflessen aan: yoga, bootcamp en spinning. Tennis- en padelvereniging De Mattenkloppers laat geïnteresseerden graag kennismaken met tennis en padel middels demonstratiepartijen en clinics. Ook tafeltennisvereniging TTV nodigt volwassenen uit voor een kennismaking. Het Gilde St. Crispinus & St. Crispinianus biedt de mogelijkheid om op haar terrein aan Industrieweg 94 in Waalwijk kennis te maken met het schieten op de wip en luchtgeweerschieten. Bridge Club Waalwijk strijkt neer in de Bibliotheek in Waalwijk en verzorgt demonstratiepartijen.

Kunst en cultuur

Cultuurminnende inwoners – jong en oud! – kunnen eveneens kiezen uit een breed aanbod. Bij Winterdijk30b exposeert Daphne Straver. Ook zal zij gedichten voordragen. Frans Hagendoorn is aanwezig met een boeken- en platenkraam en Elrieke van Gelderen geeft er creatieve workshops. ‘s Middags zijn er live optredens door Kimmy June, Reyes Breurkens en de popklasband Kickstarter, onder aanvoering van Music’Scool. Museum G…MHK opent zoals altijd op zaterdag haar deuren. Fotograaf Luuk Aarts maakt er portretten van bezoekers en kunstenaar Jozef Mahieu werkt aan zijn beelden. In de Bibliotheek in Waalwijk is eveneens veel te doen en zien. DichterBij Waalwijk is ’s middags aanwezig; er worden gedichten voorgedragen en besproken. Ook is er het Juridisch Spreekuur, het spreekuur van het Taalhuis en het inloopspreekuur van Whapp (Wij helpen Waalwijk). Heemkundekring De Erstelinghe en Stichting Vrienden van Sint Jan de Doper Waalwijk richten naast het Huis van Waalwijk informatiestands in; de kerk – sinds kort officieel benoemd tot museum, met onder meer een interessante audiotour – is ’s middags geopend voor belangstellenden. In het Huis van Waalwijk is de nieuwe expositie ‘Textiel & Leer NU’ te bezoeken. Het Pieck biedt er doorlopend een gratis workshop leerbewerking aan: maak zelf een eenvoudig lederen tasje of armbandje! De ateliers aan de Hooisteeg openen hun deuren, u kunt een kijkje nemen bij Sein Vormgeving, Atelier Ron Beumer en Artwork Corine. Iets verderop is Ingrid Piessens aan het werk in haar atelier in het Kunstlokaal, waar u van harte welkom bent. Op het pleintje voor de Ouwe Toren in Baardwijk organiseert Musicalvereniging Next een open repetitie om talent (18 jaar en ouder) te werven voor de nieuwe productie ‘Musicals in Concert 2021’. In het Parkpaviljoen Waalwijk vindt een stekjesmarkt plaats en is er een optreden door de pop/rockband ‘Roseline’. ’s Avonds verzorgt Theater De Leest twee keer een programmapresentatie met voorproefjes van het nieuwe theaterseizoen. Kaarten à 2,50 (incl. drankje) zijn te reserveren via www.deleest.nl.

Aanbod voor senioren en mensen met een beperking

In het stadspark aan de Hooisteeg worden workshops cognitieve fitness aangeboden. Annika Jabroer, beweegcoach senioren en coördinator van het het GO Fit-beweegprogramma: “Cognitieve fitness is een combinatie van fysieke inspanning en een vitale geest, zodat uiteindelijk zowel de lichamelijke conditie als ook het denkvermogen verbetert. De workshops worden op meerdere momenten verzorgd door Madelon Uijtdehaage en Ine van Liempd.” Wie wil wandelen, is van harte welkom bij NDC Waalwijk, die vanaf Zwembad Olympia gaat wandelen onder begeleiding van wandelcoaches. Speciale aandacht voor mensen met een beperking is er op het Raadhuisplein, waar Sport@Jerry’s ’s middags een demonstratie ‘Sportief Bewegen’ verzorgt en ook bij atletiekclub Acw’66, waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen kennismaken met verschillende atletiekonderdelen tijdens een meerkamp. Judith van Berkel van het Steunpunt Aangepast Sporten is aanwezig om vragen te beantwoorden van mensen met een beperking die willen bewegen of sporten.

Kijk voor nadere informatie over de deelnemers, tijden, aanmelden en locaties op www.gowaalwijk.nl/opengodag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen