Dorpswandeling Zonnebloem Waspik

Foto van de wandeltocht in 2019!
Foto van de wandeltocht in 2019!
Foto: Zonnebloem Waspik

WASPIK – Onder invloed van het Corona virus lag gedurende lange tijd alles stil. Zo ook voor De Zonnebloem afdeling Waspik. Geen enkele activiteit kon meer worden georganiseerd. Een heel vervelende tijd voor alle Zonnebloemgasten. Minder aandacht en met als gevolg daarvan meer eenzaamheid. Gelukkig werden gedurende al die Coronamaanden de gasten elke maand bezocht met een klein cadeautje om te laten weten dat ze zeker niet waren vergeten.

Maar nu gaat de deur weer een beetje open en worden maatregelen versoepeld. Dat betekent dat De Zonnebloem Waspik weer voorzichtig gaat opstarten met activiteiten. Waar de Zonnebloemgasten naar uit kunnen zien is de eerste actie en wel de traditionele dorpswandeling op woensdag 26 augustus. Er wordt een route uitgezet en alle gasten die twijfelen of dat niet te veel inspanning kost, krijgen de mogelijkheid om Waspik te verkennen vanuit een rolstoel, voortgeduwd door vele vrijwilligers.

En zo zal in een lange karavaan een route worden gereden waar elke gast van kan genieten. Niet alleen van de omgeving, maar ook en vooral van de buitenlucht en de gesprekken. Vooral de gesprekken zullen nodig zijn om eindelijk over iets anders te praten dan Corona. En natuurlijk is iedereen benieuwd waar de reis heengaat. Enkele gasten die nog goed ter been zijn kunnen uiteraard meewandelen. En mocht dat halverwege het parcours tegenvallen dan heeft de organisatie vanzelfsprekend gezorgd voor reservestoelen.

De start is op woensdag 26 augustus en de startplaats is ’t Schooltje in Waspik-Boven. En ergens halverwege moet er toch even een rustmoment worden ingelast om die arme vrijwilligers te kans te geven om zich te herstellen van die zware inspanning. Maar natuurlijk worden zij op hun beurt ondersteund door al die leuke gesprekken en aanmoedigingen van de enthousiaste gasten.

Als op het einde van de middag iedereen weer terug is in ‘t Schooltje wordt daar nog een borrel gedronken en komen de sterke verhalen boven tafel. De inwoners van Waspik zullen opkijken als er op die woensdagmiddag zo veel rolstoelen in karavaan langs zullen komen. Maar eigenlijk is die Dorpswandeling in Waspik inmiddels zo traditioneel dat het niemand meer zal verbazen. Er kan zo veel meer dan je denkt om volop van het leven te genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen