Parkeerplaats PLUS Stephan van Engelen geopend

WAALWIJK – Vrijdagmiddag om 12 uur is de nieuwe parkeerplaats van supermarkt PLUS Stephan van Engelen aan de Reigerbosweg in Waalwijk geopend. Het winkelend publiek maakte er direct gebruik van. De eerste honderd bezoekers werden verrast met een gratis appeltaart.

Het voorterrein, pal voor de supermarkt, zal in een latere fase worden aangekleed. Nu zijn er voorlopig fietsenrekken geplaatst en vlakbij de nieuwe parkeerplaats zijn ook winkelwagentjes te vinden. Nieuw zijn twee invalideparkeerplaatsen vlak voor de deur.

Om verwarring te voorkomen werd aan het begin van de middag ook het verkeersbord weggehaald dat er eenrichtingsverkeer voor de supermarkt langs mogelijk zou zijn, want de weg wordt nu versperd door reclameborden en plantenbakken. Een groot led-scherm verwijst bezoekers die vanaf de meubelboulevard komen aanrijden de komende tijd naar de nieuwe parking, die plaats biedt aan negentig auto’s.

Het hele project – sloop van twee bedrijfspanden, aanleg riolering en asfaltering – werd in anderhalve maand tijd gerealiseerd door Arno van den Dungen Sloop- en Grondwerken uit Hedikhuizen. Het puin van de afgebroken panden werd fijngemalen en hergebruikt als onderlaag voor het asfalt.

Tekst: Rens Groenendijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden