Snelfietspad: het begin is er in Waalwijk

WAALWIJK – Er is weer een stuk gereed van het snelfietspad van Waalwijk naar Tilburg, de F261. Afgelopen week werd het verbrede fietspad opengesteld ter hoogte van het Halve Zolenpad, bij het fietstunneltje onder de N261. Het snelfietspad loopt parallel met de Midden-Brabantweg.

Kenmerkend voor het snelfietspad is rood asfalt met een groene middenstreep. De F261, ook wel ‘Hart van Brabantroute’ genoemd, is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Tilburg.

Ter hoogte van het Eftelinghotel in Kaatsheuvel werd reeds een fietstunnel voor de snelle fietsers aangelegd, maar daarna heeft de gemeente Loon op Zand nog wel een klusje te klaren voor de aansluiting op het tracé in Tilburg.

In Tilburg wordt hard gewerkt aan een compleet nieuw tracé tot aan het station. Daar waren onverwachte tegenslagen, vertelt Jan-Hein Heijmans van Heijmans Infra, de aannemer die het gedeelte in Tilburg aanlegt. “We moeten onder het fietspad op allerlei plaatsen nieuwe leidingen leggen. Zo bleek er corona in het riool te zitten en bleek de kit die voor de huisaansluitingen van het riool was gebruikt asbesthoudend. We wonnen weer tijd doordat de bedevaart naar de Hasseltse Kapel door corona niet doorging in mei.” Het streven is om eind dit jaar de F261 gereed te hebben.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen