Truckparking Vier Heultjes gaat dicht

Foto: Rens Groenendijk

SPRANG-CAPELLE – Na twintig jaar wordt de parkeerplaats voor vrachtwagens aan het begin van de Vier Heultjes in Sprang-Capelle gesloten. Op 20 juli gaat het parkeerverbod in. Aan de sluiting ging een procedure vooraf, ingesteld door het college van burgemeester en wethouders van Waalwijk. Het ontwerpbesluit was zes weken ter inzage gelegd.

Het onverharde parkeerterrein bood plaats aan circa 15 grote voertuigen, wat in de praktijk meestal trailers waren van transportbedrijf Leen van Pelt en Zn. uit Sprang-Capelle. Met regelmaat werd het parkeerterrein volgens het college bezocht door personen die er gebruik van maakten op een manier die (stof)overlast veroorzaakt (o.a. crossen). Dit zorgt voor een onwenselijke situatie. Ook werd er een aantal keren drugs- en bouwafval op het terrein gedumpt.

Bestuurders van grote voertuigen hebben als alternatief een truckparking op Industrieterrein Haven VII, gelegen direct ten noorden van de A59. Directeur Jan van Pelt van het transportbedrijf is hiervan door de gemeente op de hoogte gebracht. Van Pelt beraadt zich op eventueel gebruik van die parkeerplaats.

Het parkeerterrein wordt op 20 juli provisorisch afgesloten met betonblokken, zogeheten varkensruggen. Aan de definitieve (groen)inrichting van het terrein wordt gewerkt.

Tekst: Rens Groenendijk 

Foto: Rens Groenendijk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen