Brabantse Escape Rooms ontwikkelen samen gratis Escape Room-beleving: LockTown

Foto: LockTown

Twee Brabantse Escape Rooms, uit Waalwijk en Best, hebben samen met Belgische collega’s een uitdagende online Escape-game ontwikkeld: LockTown. In het computerspel kunnen spelers ontsnappen aan de werkelijkheid. In een sfeervol decor van een middeleeuwse stad, die volledig vergrendeld is, leiden verschillende raadsels en mysterieuze scenario’s uiteindelijk naar een oplossing. Vanaf nu is LockTown voor iedereen gratis te spelen.

Het spel biedt een welkom puzzelalternatief voor de liefhebbers van Escape Rooms, die lange tijd gesloten waren. Nu de fysieke Escape Rooms van de makers weer geopend zijn, blijft de vraag naar deze thuisspellen aanhouden. “We merkten dat er een grote behoefte was aan de spanning en de sensatie die fysieke Escape Rooms bieden”, zegt Koen van Dommelen van The Riddle Room in Best. “Met LockTown bieden we een ervaring die nét zo interactief is.”

Zoeken in digitale doolhoven, namen analyseren of zelfs op internet speuren: LockTown kent vele uitdagingen. Het spel is tijdens de lockdown-maanden opgebouwd door de Escape Room-makers, en zou in eerste instantie openen terwijl de fysieke Escape Rooms nog gesloten waren. “Maar onze plannen werden grootser en grootser”, vertelt Roy Monden van Epic Escape Waalwijk. “We openen nu met deze eerste fase van het spel, maar dit is nog maar het begin. Er zullen de komende tijd nog veel meer puzzels bij gaan komen.”

LockTown is volledig gratis te spelen, maar wie daarvoor kiest, kan Gouden Sleutels aanschaffen om de makers te ondersteunen. In ruil daarvoor krijgt de speler enkele voordelen in het spel. Spelers kunnen direct starten via LockTown.nl of LockTown.be.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen