Ruimer parkeren bij Supermarkt PLUS Stephan van Engelen

WAALWIJK – Stephan van Engelen is bezig met een forse uitbreiding van de parkeergelegenheid bij zijn PLUS supermarkt aan de Reigerbosweg in Waalwijk. “Door de aankoop en sloop van twee naastliggende bedrijfspanden scheppen we ruimte voor 90 parkeerplaatsen en we verbeteren en passant ook nog de veiligheid voor het winkelend publiek.”

“We zijn hier vijf jaar geleden begonnen en eigenlijk was het best een risico, een supermarkt vestigen bij een woonboulevard”, aldus Van Engelen. “Maar vanaf het eerste moment hebben de klanten de weg naar ons weten te vinden. Wekelijks komen hier circa 20.000 mensen hun boodschappen doen. Uit onderzoeken onder PLUS-bezoekers blijkt dat we klandizie hebben uit heel de Langstraat, mede door de centrale ligging, vlakbij de Midden-Brabantweg.”

Wel blijkt dat het merendeel van de klanten per auto komt. De parkeerplaatsen pal voor de deur zijn erg populair. Op een vrijkomend plekje wachtende auto’s zorgen op drukke dagen voor een opstopping van het verkeer. Van Engelen: “Dat levert regelmatig onoverzichtelijke en dus onveilige situaties op. Met de komst van de nieuwe parkeerplaats verdwijnen die parkeerplaatsen en ook de weg die voor de entree langs loopt. Daar komen fietsenrekken en opstelplaatsen voor de winkelwagentjes. De vrijkomende ruimte onder de overkapping willen we benutten voor allerlei evenementen, zoals productpresentaties en winkelacties. Het wordt een royale entree.”

De twee bedrijfspanden panden zijn inmiddels afgebroken door Arno van den Dungen Sloop- en Grondwerken. De komende week wordt het puin vergruisd, wat wordt hergebruikt als onderlaag voor het asfalt. Eind deze maand hoopt Van Engelen het parkeerterrein open te kunnen stellen. “Dan leggen we een PLUS-groene loper naar de entree uit!”

Door Rens Groenendijk

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden