Wandelchallenge tóch van start

De NDC Waalwijk gaat tóch van start, als 'light' versie. Foto uit 2019.
De NDC Waalwijk gaat tóch van start, als 'light' versie. Foto uit 2019.
Foto: GO Waalwijk, NDC 2019

WAALWIJK – Begin mei zou de vierde editie van de Nationale Diabetes Challenge Waalwijk starten. Corona gooide roet in het eten, de wandelchallenge ging in het voorjaar helaas niet door. Gelukkig heeft de initiatiefnemende Bas van de Goor Foundation besloten om een ‘light’ versie te organiseren.

Lilianne Kuypers, Wim Smits en Annika Jabroer nemen al enkele jaren de organisatie van Nationale Diabetes Challenge (NDC) Waalwijk op zich. Ze zijn blij dat er in het najaar toch wekelijks gewandeld gaat worden. Lilianne Kuypers: “De NDC ‘light’ is een verkorte versie. Normaliter wandelen we gedurende 20 weken, nu korten we de periode in tot 10 weken. Vanaf woensdag 2 september wandelen we wekelijks in meerdere groepen, zoals altijd onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional. Daarbij nemen we uiteraard de dan geldende maatregelen in acht. De afstanden variëren van 5, 10 tot 15 km. Op 14 november is de afsluiting in Waalwijk. Dit jaar is er vanwege de coronamaatregelen geen landelijke afsluiting, maar wij maken er wel een lokaal feestje van.”

Iedereen is welkom

Annika Jabroer: “Iedereen is welkom om mee te doen, ook wie geen diabetes heeft. Samen wandelen met professionals in de wijk geeft goede energie en maakt je fit. Om de wandelconditie alvast te verbeteren, sturen we de mensen die zich al hebben aangemeld voor NDC Waalwijk wandeltips toe. Inschrijven kan nog steeds en ook na 2 september blijft het mogelijk om aan te sluiten.”

Starttijden en -locaties

De start van NDC Waalwijk ‘light’ is op woensdag 2 september. Er wordt wekelijks gewandeld op twee dagen, vanaf twee locaties:

  • Woensdagmiddag 13.30 uur vanaf het Parkpaviljoen in Waalwijk (5 km)
  • Zaterdagochtend vanaf Zwembad Olympia, Drunenseweg 11, met diverse starttijden: 09.00 uur: start 15 km, 09.30 uur: start 10 km en 10.00 uur: start 5 km.

Inschrijven

Inschrijven voor de challenge is wenselijk en mogelijk via www.nationalediabeteschallenge.nl/ndcwaalwijk. Voor vragen kunt u mailen aan [email protected]

Bovenstaande foto is gemaakt in 2019!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen