Annelies Kollau benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Pix4Profs/René Schotanus

WAALWIJK – Burgemeester Kleijngeld reikte zondagmorgen 5 juli een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Mevrouw (Annelies) Kollau (77 jaar). Mevrouw Kollau woont en is actief in de kern Waalwijk van de gemeente Waalwijk en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nol Kleijngeld overhandigde de Koninklijke onderscheiding in Theater de Leest.

Bijzonderheden

Mevrouw Kollau (Annelies) speelde jarenlang toneel bij het Borks Toneel in Waalwijk en deed hier veel podiumervaring op. Toen de club werd opgeheven begon zij in 1999 bij de Kindermusicalgroep De Notenkrakers als regieassistente. Omdat al snel duidelijk was dat Annelies ook heel goed overweg kon met naald en draad hielp ze altijd mee met het maken van de kostuums. Inmiddels heeft ze hier meer dan 20 jaar haar ziel en zaligheid in gelegd en de meest fantastische kostuums gecreëerd.

Toen er in 2003 een vervolggroep van de Notenkrakers werd opgericht speciaal voor de jong volwassenen, genaamd Musicalgroep Djemm! vond Annelies ook hiervoor tijd om bestuurslid te worden en uiteraard verantwoordelijk te zijn voor de kostuums. Tijdens deze jaren staat zij als vertrouwd gezicht bij de balie in de foyer en ontvangt zij de gasten/ bezoekers bij Theater De Leest.

In 2012 werd Pop- en Theaterkoor De Longstreetsingers opgericht en Annelies sloot zich hier vol toewijding bij aan om waar nodig te helpen bij het kostuumwerk en het begeleiden bij de optredens.

Wanneer de eigenaresse van Dansstudio Double You Dance in 2014 vraagt of ze de kleding van de optredens wil ontwerpen en maken, sprong Annelies enthousiast bij. En het bleef natuurlijk niet bij een keer, de jaren die volgde verzorgde ze voor alle leden de kostuums en dat betekent ca. 300 creaties per voorstelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen