Sint-Jan de Doper vanaf 5 juli van start als museum

Foto: Balkenende Media

WAALWIJK – De Stichting ‘Vrienden Sint Jan de Doper’ is al ruim een jaar bezig de aansluiting te realiseren bij het ‘Grootste Museum van Nederland’, een initiatief van Museum Catharijneconvent uit Utrecht. Hiervan maken inmiddels 16 rijksmonumenten van diverse kerkelijke gezindten door heel Nederland deel uit. De Waalwijkse Sint Jan de Doper is geselecteerd om hier óók onderdeel van te worden, als één van de beeldbepalende kerken van Nederland. De aansluiting is vanaf 5 juli een feit.

Vanaf maart heeft de aansluiting bij het Grootste Museum vertraging opgelopen door de corona-crisis, maar de laatste weken hebben de Vrienden van Sint Jan weer stappen kunnen zetten. Door de recente verdere versoepeling van de overheidsmaatregelen is men nu in staat om vanaf zondag 5 juli de deuren te openen als museum. Hiertoe is een prachtige brochure en een unieke audiotour ontwikkeld (in het Nederlands en Engels), maar liefst 60 gastheren en -vrouwen zijn opgeleid, er zijn beacons en WiFi geïnstalleerd in de kerk en er is een mooie ontvangstbalie in de kerk verschenen.

De Vrienden zijn er dus vanaf 5 juli helemaal klaar voor, en gaan – in aanvulling op de religieuze functie van de kerk en de maandelijks door ons georganiseerde concerten en lezingen – de Sint-Jan iedere woensdag- t/m zondagmiddag van half twee tot half vijf openstellen als museum. Uiteraard worden hierbij alle geldende overheidsmaatregelen met betrekking tot corona strikt in acht genomen. Een prachtige impuls voor het kerkgebouw, maar ook voor het centrum van Waalwijk en de gehele Langstraat.

Een officiële en feestelijke start van de aansluiting bij het Grootste Museum kan momenteel wegens corona nog niet gevierd worden, maar dat zal te zijner tijd zeker gebeuren zodra daartoe weer mogelijkheden zijn.

Ondertussen bent u nu reeds van harte welkom om vanaf 5 juli tijdens de openstellingsuren de kerk als museum te komen bewonderen en de ontwikkelde audiotour te lopen die de verborgen schatten van de Sint Jan de Doper Waalwijk onthult. De gastheren en gastvrouwen van de Sint-Jan staan klaar om u te ontvangen.

Meer informatie over de aansluiting bij het Grootste Museum is te vinden op: http://www.vriendensintjanwaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen