Training Faalangst de Baas!

Foto: Marloes van Tetering

In februari startte de training Faalangst de Baas!. In 9 weken stond bouwen aan zelfvertrouwen centraal tijdens deze training. Omdat de training vanwege Corona een tijdje stil had gelegen, kon de training afgelopen donderdag afgesloten worden met een feestelijke diploma uitreiking.

Ouders, boertjes en zusjes waren bij deze uitreiking van de partij. Zij werden door de 4 kanjers onderworpen aan een quiz waarin veel aspecten van de training aan bod kwamen. Iedereen was geslaagd voor de quiz, de ouders hebben hun kinderen de afgelopen weken dan ook erg goed geholpen thuis. Daarna gaven de kinderen een presentatie over hun wensdoos, hun dierenvriend of hun wapenschild. En dit was erg knap, omdat juist het durven spreken voor een groep erg spannend voor deze kinderen was.

“Tijdens deze training leren kinderen anders voelen, anders denken en anders doen. Ze leren de seintjes van verschillende emoties in hun lijf herkennen, hoe ze zich kunnen ontspannen op het moment dat ze veel spanning voelen, ze leren om helpende gedachten te maken en om verschillende oplossingen te bedenken voor lastige situaties. Dit op een leuke manier met behulp van direct toepasbare handvatten.” aldus Marloes van Tetering van praktijk Marloeszie.

Na de quiz en presentaties was het tijd voor het officiële gedeelte  en mochten de kinderen hun diploma een voor een in ontvangst nemen en ondertekenen. Als aandenken ontvingen ze een symbolisch cadeautje, een IK-power sleutelhanger, om hen te blijven herinneren aan hoe sterk ze zijn!

Marloes van Tetering kijkt terug op een geslaagde training: “het is mooi om die kinderen te zien groeien in hun zelfvertrouwen. Bij aanvang vinden ze het bijvoorbeeld erg moeilijk om zichzelf complimenten te geven en aan het eind van de training kunnen ze aan hun groepsgenoten vertellen waar ze trots op zijn, wat ze al goed kunnen en presenteren ze voor een groep ouders. Ik vind het altijd weer genieten om deze groei bij kinderen te zien.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden