Feestelijke diploma uitreiking Sta Sterk Training

Foto: Plinck fotografie

WAALWIJK – Afgelopen woensdag konden 16 kinderen die deel hadden genomen aan de Sta Sterk Training dan eindelijk hun diploma in ontvangst nemen. Vanwege de Corona is de training tijdelijk stopgezet en hebben de kinderen hier dus lang op moeten wachten.

In januari startten de eerste groepen aan de Sta Sterk Training. 16 kinderen in de leeftijd van 8 – 10 jaar uit gemeente Waalwijk mochten deelnemen aan deze training, die als pilot werd aangeboden vanuit een samenwerking tussen gemeente Waalwijk en Marloes van Tetering vanuit haar praktijk Marloeszie, De kinderen zijn verdeeld over twee groepen en hebben de training van 10 weken gevolgd.

“Tijdens deze training leren kinderen om op een assertieve manier voor zichzelf en anderen op te komen door middel van direct toepasbare handvatten. Met de training krijgen de kinderen o.a. inzicht in het verschil tussen plagen en pesten, versterken ze hun zelfvertrouwen en weerbare lichaamshouding en leren ze om hun eigen mening te vormen en geven, om te gaan met feedback geven en ontvangen en hoe ze om hulp kunnen vragen.” aldus Marloes.

De training is woensdag in het bijzijn van de ouders feestelijk afgesloten met een officiële diploma-uitreiking. De kinderen hadden zelf een presentatie voor hun ouders voorbereid. Zo werd er een toneelstukje gedaan waarin ze lieten zien hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen en werd de ouders een quiz voorgeschoteld om ook hun kennis eens even te testen. De kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij opgedaan hebben tijdens de training. Tijdens het officiële gedeelte werden de kinderen en ouders toegesproken door trainer Marloes en mochten de kinderen hun diploma een voor een in ontvangst nemen en ondertekenen. Als aandenken ontvingen ze een symbolisch cadeautje, een Sta Sterk sleutelhanger, om hen te blijven herinneren sterk te staan.

Marloes van Tetering kijkt terug op een geslaagde training: “wat waren dit twee enthousiaste groepen kinderen. Als je samen met anderen mag werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band. Het was dan ook heel fijn om elkaar allemaal weer te zien na de laatste bijeenkomst in maart.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen