112

EOD brengt gevonden handgranaat uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing in de duinen

Foto: Politie

Op zondag 17 mei vond een oplettende burger een oude handgranaat in de bossen van de Loonse en Drunense duinen.

Na tussenkomst van een explosievenverkenner van de politie, werd de EOD (explosieve opruimingsdienst) op de hoogte gesteld. Zij controleerden de handgranaat en stelden vast dat het om een Engelse handgranaat ging, welke fosfor bevatten. Deze werden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog.

Op maandag 18 mei werd de granaat tot ontploffing gebracht in het bijzijn van de politie en EOD.

Mocht u wapens of munitie aantreffen, raak het niet aan en bel de politie! Deze middelen zijn ooit gemaakt om te vernietigen en daar zijn ze nog steeds toe in staat.

Handgranaat tot ontploffing gebracht!

HANDGRANAAT AANGETROFFENOp zondag 17 mei vond een oplettende burger een oude handgranaat in de bossen van de Loonse en Drunense duinen. Na tussenkomst van een explosievenverkenner van de politie, werd de EOD (explosieve opruimingsdienst) op de hoogte gesteld. Zij controleerden de handgranaat en stelden vast dat het om een Engelse handgranaat ging, welke fosfor bevatten. Deze werden gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. Op maandag 18 mei werd de granaat tot ontploffing gebracht in het bijzijn van de politie en EOD. Mocht u wapens of munitie aantreffen, raak het niet aan en bel de politie! Deze middelen zijn ooit gemaakt om te vernietigen en daar zijn ze nog steeds toe in staat.

Geplaatst door Politie gemeente Loon op Zand op Maandag 18 mei 2020

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden