Waalwijkse horeca-ondernemers mogen hun terrassen uitbreiden

Deze foto is op 16 mei 2019 genomen. Vanaf 1 juni a.s. zal het plein er wel anders uitzien.
Deze foto is op 16 mei 2019 genomen. Vanaf 1 juni a.s. zal het plein er wel anders uitzien.
Foto: Twan Schollen - Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Goed nieuws voor de horeca-ondernemers in Waalwijk! Zoals bekend mogen de terrassen en horecazaken vanaf 1 juni weer open. De gemeente heeft na overleg met de horeca besloten dat, in verband met de vereiste 1 1/2 meter afstand, ondernemers hun terrassen mogen vergroten. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Nagenoeg de hele Markt mag worden gebruikt en ook op een deel van het Raadhuisplein mag één groot gezamenlijk terras komen.  De uitbaters moeten wel zorgen dat na de uitbreiding van de terrassen genoeg ruimte overblijft voor hulpdiensten. Ook moeten winkels in de directe omgeving goed bereikbaar blijven voor winkelend publiek, koeriersdiensten et cetera.

Waalwijk belooft soepel om te gaan met aanvragen voor tijdelijke uitbreidingen van terrassen, de plaatsing van mobiele bars et cetera. Ondernemers, ook die van buiten het centrum, moeten wel zelf een aanvraag indienen. Waalwijk rekent geen extra ‘terrasbelasting’ voor de tijdelijke uitbreiding.

Bij alle afspraken geldt dat de veiligheid voorop staat. Iedereen moet zich houden aan de coronarichtlijnen van het RIVM en aan het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Waalwijk zal indien nodig handhavend optreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen