Coöperatie LangstraatZon houdt online informatiebijeenkomst op donderdag 14 mei

Foto: LangstraatZon

WAALWIJK – Coöperatie LangstraatZon verzorgt op donderdag 14 mei 2020 haar eerste webinar ooit. De online informatiebijeenkomst is een corona-proof alternatief voor de drukbezochte informatieavonden die eerder dit jaar plaatsvonden.

Tijdens de digitale bijeenkomst zullen de ‘aanwezigen’ bijgepraat worden over de coöperatie en haar initiatief om collectief zonne-energie op te wekken op de voormalige vuilstort in Waalwijk. “Het klinkt wellicht ingewikkeld, een webinar volgen, maar niets is minder waar”, zo laat het bestuur weten. “Met slechts enkele muisklikken kom je álles over ons initiatief te weten. Gewoon vanuit je eigen luie stoel!”

In de eerste maanden van dit jaar organiseerde LangstraatZon op verschillende plekken in de gemeente Waalwijk bijeenkomsten voor geïnteresseerden. De reeks extra informatieavonden, ingelast vanwege de grote belangstelling in het zonne-initiatief, werd vanwege de corona maatregelen echter noodgedwongen afgelast. Maar omdat de coöperatie niet bij de pakken neer wil zitten en de deadline voor de ‘go’ voor het projectplan met rasse schreden nadert, is besloten om de digitale weg te bewandelen op weg naar nieuwe aanmeldingen.

Webinar LangstraatZon

Op donderdag 14 mei 2020 om 19.30 uur gaat de infobijeenkomst in een digitale jas van start. Evenals de eerdere informatiebijeenkomsten, is ook de webinar volledig kosteloos te volgen. Van tevoren inschrijven is overigens wel een must. Dit kan vanaf heden door op www.langstraatzon.nl in de menubalk op ‘Inschrijven Webinar’ te klikken. De rest wijst zich vanzelf.

Het fijne van deze constructie; met deze digitale variant van de infoavond is LangstraatZon niet aan een beperkt aantal zitplekken gebonden. Iets wat eerder nog tot niet aan te slepen extra stoelen leidde. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, zo wordt nu dan ook gesteld. De aanwezigen zullen vanwege deze vorm alleen wel in hun eigen consumpties moeten voorzien…

LangstraatZon voor iedereen

LangstraatZon is een duurzaam initiatief voor inwoners van Gemeente Waalwijk; voor particulieren, het mkb, stichtingen en verenigingen. Diegenen die in LangstraatZonDelen van de geplande bijna 15.000 zonnepanelen investeren, kunnen straks hun eigen energie opwekken. Het zonnepark, dat halverwege dít jaar op de oude vuilstort in Waalwijk gerealiseerd moet worden, gaat niet alleen het milieu en volgende generaties een handje helpen, maar levert deelnemers ook fikse financiële voordelen op. Met LangstraatZonDelen betaal je immers 15 jaar lang geen energiebelasting over je zelf opgewekte kWh’en en je krijgt de opbrengst ervan op je rekening uitgekeerd.

De inschrijvingen voor LangstraatZonDelen stromen gestaag binnen. De realisatie van het Waalwijkse zonnepark komt dan ook steeds meer in zicht. Maar het benodigde aantal is nog net niet bereikt, en dus wordt er in corona-tijd via deze alternatieve weg doorgepakt.

Elkaar informeren over LangstraatZon

De coöperatie roept inwoners van gemeente Waalwijk op om familieleden, vrienden, kennissen en buren over de coöperatie en de op handen zijnde webinar te vertellen. “Er zijn immers nog steeds inwoners van Gemeente Waalwijk die nog niet van de plannen voor het zonnepark op de hoogte zijn, of de knoop nog niet hebben doorgehakt. En we hebben echt íedereen nodig!”

Meer informatie over het project LangstraatZon is te vinden op www.langstraatzon.nl en op de Facebookpagina van de coöperatie. Kun je niet bij de webinar aanwezig zijn, maar wil je wel het fijne van het project weten? Neem dan een kijkje in de uitgebreide FAQ op de site of neem contact op via [email protected] om een telefonisch adviesgesprek in te plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen