Aangepast programma 4 mei

Foto: OV Wilhelmina

Dit jaar zullen 4 en 5 mei anders verlopen dan dat we hadden verwacht. Toch gaan we proberen hier een zo goed mogelijke invulling aan te geven.

Dit gaan we op de volgende manier doen:

  • Dit jaar zal er geen herdenking plaatsvinden bij het Jan de Rooij monument. Wel wordt een krans gelegd namens het bestuur en alle leden van Oranjevereniging Wilhelmina Sprang-Capelle.
  • Het nationaal comité 4 en 5 mei heeft het Jan de Rooij monument gekozen als een van de 75 oorlogsmonumenten waar tulpen gelegd zullen worden namens het comité.
  • Ook roept het nationaal comité 4 en 5 mei  dit jaar de mensen op om de vlag heel de dag halfstok te hangen. In voorgaande jaren was dit de regel dat het alleen mocht van 18:00 uur tot zonsondergang.
  • De gemeente Waalwijk heeft samen met de andere dorpen een digitale dodenherdenking opgenomen. Deze is vooraf opgenomen en wordt 4 mei uitgezonden via de kanalen van de gemeente Waalwijk en Waalwijk.nieuws.nl
  • In de verschillende dorpskernen zullen om 19:58 trompettisten het Signaal Taptoe spelen. Waarnaar er, zoals gebruikelijk twee minuten stilte zal zijn. Na de twee minuten spelen en zingen we het eerste en het zesde couplet van het Wilhelmus.

De invulling voor 5 mei wordt later bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen