RIVM: 864 mensen overleden aan coronavirus, afnemende trend ziekenhuisopnames Brabant

Foto: Vektor Kunst via Pixabay

Sinds 29 maart zijn 884 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 11.750. Onder hen zijn 3.990 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het aantal mensen in Nederland dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 93 gestegen naar 864

In de gemeente zijn nu 59 personen besmet met het corona-virus en in Loon op Zand 31 personen.

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiƫnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus onder aan deze pagina.

Deze cijfers worden meerdere keren per dag bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen achter op de actuele situatie

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen