Online kun je wel naar de Bibliotheek

Foto: Bibliotheek MB

De vijftien vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant zijn gesloten, maar online zijn ze open. De online Bibliotheek biedt toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. De website van Bibliotheek Midden-Brabant staat boordevol leuke tips en interessante links naar podcasts, games, apps en nog veel meer. Daarmee is het voor abonnees en niet-abonnees ondanks alles toch mogelijk de bibliotheek in huis te halen. Het uitgebreide aanbod is te vinden op www.bibliotheekmb.nl

De collectie van de online Bibliotheek bestaat uit meer dan 26.000 e-books en 3600 luisterboeken voor pc, e-reader en tablet. Ook als je geen lid bent kun je gratis luisterboeken downloaden. Om het kiezen makkelijker te maken geven boekenkenners van Bibliotheek Midden-Brabant via Instagram en Facebook iedere week lees- en luistertips. Voor sommige mensen is ook de online bibliotheek lastig te bezoeken. Er wordt hard aan gewerkt om speciaal voor deze groep nieuwe diensten zoals een bezorgservice te starten.

Extra steun voor ouders

Wie nu thuis de kinderen les moet geven kan ook terecht op de site van de Bibliotheek voor wat extra hulp. Je kunt je kind laten wegdromen bij een luisterboek of ze een e-book laten lezen. Daarnaast biedt de Bibliotheek ook allerlei handige links naar onderwijsplatformen. In blogs leggen leesconsulenten en mediacoaches uit hoe ouders het lezen voor hun kinderen leuker kunnen maken en welke leerzame apps er zijn.

Willem II en RKC doen ook mee

Samen met de twee grootste voetbalclubs van Midden-Brabant voert de Bibliotheek het leesproject Scoor een Boek! uit voor het basisonderwijs. Speciaal voor deze periode waarin de scholen dicht zijn is de website www.scoorthuis.nl beschikbaar gemaakt voor iedereen. Samen met hun kinderen kunnen ouders leuke opdrachten uitvoeren. Via video’s van onder andere Jochem Myer en Arjan Robben horen ze wat ze moeten doen.

Meest gestelde vragen

Wie nog materiaal van de Bibliotheek thuis heeft hoeft niet bang te zijn voor een boete. Alles wordt automatisch verlengd. Wanneer de bibliotheken weer open gaan? In ieder geval tot 6 april zijn alle vestigingen dicht en tot 1 juni zijn er geen activiteiten en spreekuren. Op het moment van publiceren van dit bericht was nog geen duidelijkheid of deze periode wordt verlengd. Op www.bibliotheekmb.nl vind je het laatste nieuws en al het aanbod van de Bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen