Duizenden euro’s besparen met je hypotheek oversluiten

Foto: CC0

Op dit moment zijn de hypotheekrentes niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. De rentes zitten onder de 1%. Fijn voor starters, hoor ik je denken, maar wat heb ik eraan? Niet alleen voor starters kunnen deze extreem lage hypotheekrentes voordelig zijn. Ook als je jaren geleden een hypotheek hebt afgesloten met een hogere rente dan de huidige rente kan het gunstig zijn. Je kan namelijk je huidige hypotheek oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente. Dit kan je duizenden(!) euro’s besparen over de gehele looptijd.

Check wat jij kan besparen

De rente op de hypotheek kan bijna niet lager, dus dit is hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lagere maandlasten. Huisbezitters besparen gemiddeld 18.000 euro op hun maandlasten bij oversluiten. Wie wil dat nou niet? Maar het oversluiten van je hypotheek geeft niet altijd voordeel: Meestal wel, maar niet altijd. Je kan via deze hypotheek oversluiten bespaar calculator checken wat jij kan besparen.

Lagere maandlasten vastzetten

Het is gelukkig mogelijk om de lage hypotheekrente vast te zetten voor tien, twintig of dertig jaar. Hiermee kan je de lage maandlasten ook veilig te stellen in de toekomst. Dat geeft een ontzettend veilig gevoel. Nog een bijkomend voordeel is dat je de bij het oversluiten de hypotheek vorm kan wijzigen in een kwalitatief betere hypotheek vorm. Zo kan je bij het oversluiten van de hypotheek: 1: duizenden euro’s besparen, 2: de historisch lage rente vast zetten en financiële zekerheid creëren en 3: kiezen voor een betere hypotheek.

Lees je in met de gratis complete hypotheek oversluiten gids

Bijna 1/3 van de hypotheek aanvragen in 2019 kwamen van oversluiters. En dat is begrijpelijk. Veel mensen willen nog gebruik maken van de lage hypotheek rente, want niemand weet wanneer de rente weer omhoog schiet. Verkijk je echter niet op het oversluiten. Je gaat namelijk weer een nieuwe hypotheek aan, en daar komt wel het een en ander bij kijken. Het gaat tenslotte om je huis.

In deze gratis hypotheek oversluiten gids kan je alles gedetailleerd doorlezen. Je kan de gids zelfs gratis downloaden. Succes met besparen!

[advertorial]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen