Alle scholen, horeca en sportclubs dicht in strijd tegen coronavirus

Foto: PxHere

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alsnog alle scholen vanaf maandag drie weken dicht gaan (tot 6 april).  Alle café’s, restaurants, kinderopvangcentra, coffeeshops en sportclubs moeten per direct hun deuren sluiten. Deze maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Naast de maatregelen in het onderwijs moet ook de horeca op slot. Ook sauna’s, fitnesscentra en coffeeshops moeten dicht. Iedereen moet vanaf 18.00 uur zondagavond de zaak sluiten. Ook deze maatregelen gelden tot en met 6 april. Alle eerder bekendgemaakte maatregelen blijven ook tot 6 april geldig en worden dus verlengd. Dat betekent onder meer thuis blijven bij lichte gezondheidsklachten, zoveel mogelijk thuis werken en sociale contacten vermijden.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakte eerder op de middag bekend dat premier Mark Rutte maandag 19.00 uur het land zal toespreken. De minister-president zal nader ingaan op de gevolgen die de bestrijding van het coronavirus de komende weken zal hebben op het dagelijks leven.

 

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen