LangstraatZon neemt corona-preventiemaatregel; 2 infoavonden afgelast

Foto:

WAALWIJK – De 2 LangstraatZon-infoavonden die deze week in Waalwijk en Waspik plaats zouden vinden, zijn afgelast. Het bestuur van de coöperatie neemt hiermee een preventieve maatregel tegen het coronavirus. “Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en volgen dan ook de adviezen van het RIVM en Gemeente Waalwijk”, aldus voorzitter Albert Pols. “Wij willen de gezondheid van inwoners onder géén beding in gevaar brengen. Vandaar ons besluit.”

Op woensdag 11 en donderdag 12 maart zouden – wegens grote belangstelling tijdens de eerdere infoavonden – 2 extra bijeenkomsten plaatsvinden in respectievelijk Buurthuis Bloemenoord te Waalwijk en ’t Schooltje te Waspik. Maar de 3 veiligheidsregio’s van de provincie Noord-Brabant en het RIVM adviseren vanwege de uitbraak van het coronavirus tijdelijk géén bijeenkomsten voor grote groepen te organiseren. LangstraatZon geeft gehoor aan die oproep.

Op een later moment

Na een reeks drukbezochte bijeenkomsten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik, besloot de coöperatie recent 4 extra informatieavonden te houden. De eerste 2 zouden deze week al plaatsvinden, maar worden nu tot nader order uitgesteld. De coöperatie doet er alles aan om iedereen op tijd van de afgelasting op de hoogte te brengen, maar doet ook een beroep op inwoners van de gemeente. “Om te voorkomen dat er vandaag en morgen mensen bij Buurthuis Bloemenoord of ’t Schooltje voor de deur staan, willen we eenieder vragen om ook anderen zo veel mogelijk te informeren.”

De bijeenkomsten op dinsdag 17 maart (Buurthuis Zanddonk) en woensdag 18 maart (Buurthuis Parkpaviljoen) gaan vooralsnog gewoon door, zo laat Pols weten. “Maar het is wel verstandig om onze website en Facebookpagina in de gaten te houden. Want wanneer nodig zullen wij ook volgende week maatregelen treffen. Wij gaan immers niet alleen voor een groene, maar ook voor een gezonde gemeente.”

Duurzaam zonnepark in Waalwijk

LangstraatZon is een duurzaam initiatief voor inwoners van Gemeente Waalwijk. Diegenen die in LangstraatZonDelen van de geplande bijna 15.000 zonnepanelen investeren, kunnen straks hun eigen energie opwekken. Het zonnepark, dat halverwege dít jaar op de oude vuilstort in Waalwijk gerealiseerd moet worden, gaat het milieu en volgende generaties een handje helpen, maar levert ook fikse financiële voordelen voor de deelnemers op. Met LangstraatZonDelen betaal je immers 15 jaar lang geen energiebelasting over je zelf opgewekte kWh’en en je krijgt de opbrengst op je rekening uitgekeerd.
Voor meer informatie of vragen kun je te allen tijde terecht op www.langstraatzon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen