Thema Passie van de Langstraat 2020: ‘Vrijheid’

Foto: Passie van de Langstraat

WAALWIJK – Op 4 april 2020 vindt de 3e editie van de Passie van de Langstraat plaats met als thema vrijheid. Inloop 20.00 uur Aanvang Passie van de Langstraat 20.30 uur.

In 2020, een jaar waarin we vieren dat we al 75 jaar in een vrij land mogen leven. De meeste van ons ruim 15 miljoen mensen hebben nog nooit een oorlog meegemaakt. In Europa hebben we nog nooit zo’n lange periode van vrede meegemaakt.

Nederland, al 75 jaar een vrijdenkend land, waar iedereen vrij is zijn mening te uiten. En dat doen we dan ook volop. Maar hoe vrij voelen wij ons? Steeds meer jongeren geven aan zich in meer of mindere mate eenzaam te voelen, gevangen te zitten in een sociaal isolement. Hoe vrij ben je als je niet jezelf kunt zijn, je aanpast aan de ander omdat je weet dat je anders niet geaccepteerd wordt. Hoe vrij laten we andere zijn als we met het recht op meningsuiting de ander kwetsen door scherpe woorden?

We vieren vrijheid, maar zijn vaak ook schuldig aan het ontnemen van andermans vrijheid, door haat en wrok richting de ander. En vaak lukt het ons niet om ons zelf echt vrij te voelen in deze digitale tijd, waar zoveel prikkels een risico zijn voor onze vrijheid.

De Passie van de Langstraat vindt dit jaar plaats in Rabobank de Langstraat aan de Taxandriaweg 8 in Waalwijk (parkeren Taxandriaweg 6)

Entree is gratis VOL=VOL

Vanwege de beperkte beschikbare plaatsen bieden we mensen de gelegenheid vooraf tegen een kleine vergoeding een plaats te reserveren.

Wil jij die ene bijzondere plek dan kun je een VIP ticket kopen.

Reserveren kan via de website www.passievandelangstraat.nl, meer informatie via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen