Ook Waalwijkse burgemeester Kleijngeld participeert in lokaal zonnepark

Foto: LangstraatZon

WAALWIJK – Burgemeester Nol Kleijngeld van gemeente Waalwijk schreef zich als een van de eersten in bij coöperatie LangstraatZon. Hij gaat samen met honderden andere Waalwijkers ‘zelf’ energie opwekken via het zonnepark dat binnenkort op de voormalige vuilstort van de gemeente wordt gerealiseerd. Over zijn deelname hoefde hij niet lang na te denken. “Ook in de toekomst wil ik thuis gewoon het licht aan kunnen blijven doen”, zo stelt hij. “Daarom heb ik mijn eigen LangstraatZon-certificaten gekocht.”

LangstraatZon is een duurzaam initiatief van en voor inwoners van Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Door in een of meerdere LangstraatZonDelen van de geplande bijna 15.000 zonnepanelen te investeren, kunnen zij in de toekomst hun eigen energie opwekken. Het Waalwijkse zonnepark gaat het milieu en volgende generaties een handje helpen, maar levert ook fikse financiële voordelen op voor de deelnemers van de coöperatie. Zo betalen zij vijftien jaar lang geen energiebelasting over hun zelf opgewekte kilowatturen.

Kleijngeld als ambassadeur

Als alles volgens plan verloopt, wordt de héle berg aan de Waalwijkse Gansoyensesteeg vol gelegd met zonnepanelen. Burgervader Kleijngeld wordt – gezien zijn enthousiasme en snelle inschrijving – inmiddels ook wel de ambassadeur van dit enorme project genoemd. “LangstraatZon is een prachtig initiatief, dus ja, daar ben ik heel graag ambassadeur van! Het is géén winstmodel van een commerciële partij, maar het product van een groep enthousiaste vrijwilligers die zich al drie jaar lang uit idealisme inzetten om dit project van de grond te krijgen.”

En dus doet Kleijngeld op persoonlijke titel mee. “Ik ondersteun een duurzame toekomst voor Waalwijk en ook mijn stroomrekening zal in de toekomst voordeliger uitvallen. Ik vind deelname echt een aanrader. Met mijn inschrijving ben ik mede-eigenaar van de coöperatie geworden. Een samenwerking die voor groene energie gaat. En dat vanaf de plek waar de luiers van onze Stijn ooit ook al voor energie zorgden!” Hij roept ‘zijn’ Waalwijkers dan ook op om tot actie over te gaan. “Hoe meer deelnemers, hoe meer groene energie. Dus kijk er eens naar, zou ik tegen ze willen zeggen.”

Meer weten over deelname aan LangstraatZon

In de afgelopen maanden woonden al veel inwoners van gemeente Waalwijk de door LangstraatZon georganiseerde informatieavonden bij. Maar omdat nog niet iedereen bereikt is, organiseert de coöperatie ook inloopmomenten voor mensen die meer willen weten. Veel informatie en veelgestelde vragen zijn terug te vinden op www.langstraatzon.nl, evenals de link voor inschrijving. Maar voor diegenen die nog vragen hebben of hun keuze liever baseren op een face-to-facegesprek met een van de initiatiefnemers, opent Rabobank De Langstraat nog verschillende keren haar deuren.

De inloopmomenten vinden plaats op:

  • dinsdagochtend 18 februari 2020 tussen 9.00 en 13.00 uur;
  • donderdagmiddag 20 februari 2020 tussen 12.00 en 16.00 uur.

Locatie: Rabobank De Langstraat, Taxandriaweg 8, 5141 PA Waalwijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden