Villa Pardoes ontvangt prototype grootste Kijkdoos van Nederland

KAATSHEUVEL – Op donderdagmiddag 6 februari wordt in Villa Pardoes op een spectaculaire wijze een heel bijzondere Kijkdoos onthuld. Deze is speciaal voor de Villa gemaakt en wordt aangeboden door de kunstenares Nanda van Alebeek uit Zaltbommel. Dit kleinood is een replica van de Grootste Kijkdoos van Nederland. Dit imposante exemplaar is een project van deze bekende kunstenaar. Deze levensgrote KIJKDOOS met 60 kijkgaatjes is een openbaar kunstobject.

“De Kijkdoos was voor mij een uitdaging om die voor elkaar te krijgen”, aldus Nanda van Alebeek, en dat is gelukt. “Als kind maakte ik al kijkdozen van schoenendozen en het idee om de Grootste Kijkdoos van Nederland had ik allang. Ik wilde vooral een echte kijkdoos maken, met echte kijkgaatjes en vooral voor jong en oud.”

De originele kijkdoos heeft nu dienstgedaan op Het Cultuurfestival van de Bommelerwaard daar het een groot succes was en heeft tentoon gestaan in hartje Kerkdriel in de muziekkiosk aldaar. De inhoud is Magic en alles in neon. De inhoud is ook te veranderen in thema’s zoals de vier jaargetijden, met Pasen of alleen met dieren. Het is nu een wintertafereel, maar in de zomer wordt de inhoud veranderd in een nieuwe kleurrijke inrichting. Bijna alles is mogelijk.

Nanda zal het prototype van de Grootste Kijkdoos van Nederland schenken aan Villa Pardoes in Kaatsheuvel, in de aanwezigheid van Olaf Vugts van de Efteling en Peter Persoon, de Algemeen Directeur van Villa Pardoes, samen met de kinderen uit de Villa.

Villa Pardoes

Kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte en hun ouders, broertjes en zusjes genieten al 19 jaar van een unieke vakantiebeleving in Villa Pardoes. Zo’n 600 gezinnen per jaar beleven een geweldige week in een van de twaalf huisjes met thema’s zoals Sneeuwwitje, Barbie, Ridder en Space. Die samen een Sprookjesachtig Slakkenhuis op een Bloem vormen. Hier is alles voor een leuke vakantie voorhanden. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften van sponsoren en donateurs.

Kunstenares Nanda van Alebeek

Nanda van Alebeek, Den Dungen 1948, is een veelzijdig, levendig en ondernemend kunstenares. Kijk voor meer informatie op haar websites: www.kunstnanda.nl of www.nanda-art.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen