Huisartsenpost Waalwijk vanaf 2 maart ’s nachts gesloten, patiënten naar Tilburg

Foto: ETZ

WAALWIJK – Vanaf 2 maart is de huisartsenpost in het ETZ Waalwijk ’s nachts gesloten. De patiënten zijn dan aangewezen op de huisartsenpost aan de Lage Witsiebaan 2a in Tilburg. Dat meldt het Brabants Dagblad vandaag.

De huisartsenpost in Waalwijk is tussen elf uur ’s avonds en acht uur ’s ochtends dicht. Door nachtdiensten te schrappen, kan een dokter vaker overdag op zijn of haar praktijk aanwezig zijn volgens de dokters in Midden-Brabant. De huisartsen­post in Waalwijk wordt ’s nachts door gemiddeld twee à drie mensen bezocht

De huisartsenpost in Waalwijk is bedoeld voor patiënten van artsenpraktijken uit onder meer Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Kaatsheuvel, Drunen en Elshout. De huisartsenpost in Waalwijk blijft overigens wel gewoon ’s avonds geopend tussen 17.00 en 23.00 uur. Datzelfde geldt in het weekend en op feestdagen van 8.00 tot 23.00 uur.

Patiënten die ’s nachts bellen, worden zoals gebruikelijk te woord gestaan door een doktersassistente of verpleegkundige van de huisartsenpost. Als een bezoek aan de dokter niet kan wachten tot de volgende ochtend, moeten mensen dus straks naar de post aan de Lage Witsiebaan 2a afreizen.

Er blijft overigens een dokter beschikbaar die patiënten thuis bezoekt als zij bijvoorbeeld te ziek te zijn om naar de huisartsenpost te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen