Mollerband The Difference slaat nieuwe weg in

Foto: Pulles & Pulles

WAALWIJK – Vijf muzikale vrienden van het Dr. Mollercollege in Waalwijk vormen vanaf 2011 The Difference. Ze maken naam en faam tijdens de Mollerbandstrijd en spelen jarenlang op alle denkbare evenementen binnen en buiten de regio. Dat ze de status schoolband intussen zijn ontgroeid, bewijst de formatie aanstaande vrijdag in De Tavenu in Waalwijk. De band slaat niet alleen een nieuwe weg in, ze presenteert tijdens het gratis toegankelijke concert ook een nieuwe bandnaam. Frontvrouw Fleur Heijne vertelt.

Fleur is net klaar met haar zangles bij Babel in Den Bosch. Met een kopje thee in de hand vertelt de 20-jarige hoe ze naast haar opleiding aan Rock City Institute in Eindhoven nog wekelijks les krijgt van een zangcoach. “Ik ben vorig jaar buiten school verder gaan werken aan mijn stemtechnieken. Ik heb een fijne connectie met deze zangcoach en volg elke week met plezier lessen hier.”De Waalwijkse geeft sinds kort zelf ook zangles bij Music’scool in Den Bosch. ”Ook een reden waarom het fijn is dat mijn stemtechniek on point blijft”, zegt Fleur.

Optreden in de Effenaar

De zangeres van The Difference zit in haar laatste jaar van haar popopleiding. Half mei studeert ze af met een show in poppodium Effenaar. “Afgelopen jaren ben ik dagelijks bezig geweest met muziek maken, zelf liedjes schrijven, maar ook mijn technieken verbeteren. Naast The Difference heb ik intussen mijn eigen band Calais. Geïnspireerd door Lana del Rey, Daughter en wat ruigere muziek schrijf ik hiervoor mijn eigen nummers. In de praktijk is het een combinatie van mooie sfeer en steeds heftiger dynamiek.”
Naast vijf dagen school en muziekles bij Babel gaat Fleur nog eens per week naar klassiek ballet. “Het is heel wat anders dan de rockuitstraling die mensen van me gewend zijn. Maar ik vind beide hartstikke leuk. Ik denk weleens na over het combineren van mijn passies. Wie weet sta ik nog ooit in tutu op het podium”, lacht ze.

Toffe show

Of dat vrijdag in De Tavenu gaat gebeuren, laat de zangeres in het midden. “We hebben flink geïnvesteerd in showelementen. Het publiek zal zeker de ogen uit kijken op het gebied van licht- en showelementen. Maar ook de muziek zal verrassen”, belooft ze.

Nieuwe stijl, nieuwe naam

Van de originele bezetting van The Difference zijn alleen Fleur en bassist Hidde van Brouwershaven over. De rest is er later bijgekomen. Met de wisseling van de bezetting en de groei die de muzikanten hebben doorgemaakt, vindt The Difference het tijd worden om de schoolbandstatus voorgoed achter zich te laten. “We hebben lang opgetreden als rockcoverband. Maar we willen allemaal meer optreden en hebben een professionelere kijk op muziek gekregen. Om die reden hebben we besloten een wat breder genre te gaan spelen. Naast rocknummers, zul je popliedjes en zelfs Nederlandstalige hits voorbij horen komen. Veelal meezingers in medleyvorm, om het publiek een avond vol hoogtepunten te kunnen bieden.”

Gastoptreden

Tijdens het optreden in De Tavenu verzorgt niemand minder dan Present Danger-gitarist Thijs de Jong een gastoptreden. “Thijs is vanaf het begin zo’n beetje onze bandcoach geweest. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in onze ontwikkeling. We zijn dan ook superblij dat hij vrijdag mee optreedt.” De show van The Difference begint om 21.00 en is gratis toegankelijk. “Tijdens het optreden presenteren we officieel onze nieuwe bandnaam. Wie ons op Facebook volgt, kan hem in ons promofilmpje al voorbij hebben zien komen. Maar eigenlijk moet iedereen gewoon komen. Het wordt een feestje om nooit te vergeten”, belooft ze.

The Difference bestaat anno 2020 uit: gitarist Hidde de Louw, bassist Hidde van Brouwershaven, toetsenist Jay van der Zanden, gitarist Nina Kerkhof, drummer Joris Pabor en zangeres Fleur Heijne..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen