Schitterende expositie Elly Paulides

WAALWIJK – Elly Paulides-Bol (69) uit Waalwijk exposeert op drie verdiepingen in kunstencentrum Waalwijk haar creaties van de afgelopen tien jaar. Haar werken zijn van keramiek, klei en textiel. Speciaal zijn de prachtig geboetseerde portretten van haar dertien kleinkinderen waarin ook hun karakters naar voren komen.

Elly heeft haar creativiteit vorm gegeven door het volgen van cursussen bij Kunstencentrum Waalwijk. Vaak keramiek, maar sinds een aantal jaar ook Portret Boetseren bij Carien van Dongen op de dinsdagmiddag. Dat creativiteit geen opwelling is bij Elly blijkt uit het feit dat zij docent textiele vormgeving- en handvaardigheid is geweest bij het Willem van Oranje college. Tijdens haar opleidingen leerde zij tot abstracte vormen te komen, maar de laatste jaren zijn het vooral realistische werken. Wat direct opvalt bij het begin van de expositie, zijn de fel gekleurde vogels. Ook zijn er creaties van plastic, een materiaal waarmee Elly nog niet zo lang werkt. Op de bovenste etage is het textiel werk te bewonderen.

Tot en met woensdag 16 februari zijn op alle verdiepingen van Kunstencentrum Waalwijk, tijdens de openingstijden, de creaties van Elly te bewonderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen